04 de febrer 2008

El nou Parc de Salut

Divendres primer de febrer la ciutat ha viscut una molt bona notícia. S’ha fet un salt endavant per superar les adversitats arrel del contenciós presentat per Entesa per Sabadell, ICV-EUiA, CiU i ERC que ha posat en perill la inversió prevista en el projecte Parc de Salut. Em refereixo a les adversitats plantejades per la tossuderia de l’oposició a no retirar el contenciós que no permet començar a construir l’edifici que ha d’encabir el Parc de Salut a l’espai de la caserna de la guàrdia civil.

Les institucions implicades, la Corporació Sanitària Parc Taulí, la Fundació Parc Taulí, la Fundació Parc de Salut, Caixa Sabadell, la Generalitat de Catalunya, amb el lideratge de l’Alcalde Manuel Bustos i també de la Consellera de Salut Marina Geli, amb un esforç gairebé maratonià han aconseguit trobar una sortida perquè no es perdin les inversions i es pugui començar a construir la primera fase del projecte.

La notícia ha estat com un respir per a la ciutat, i per a les institucions i professionals que hi han posat molts esforços i energia. Tots crèiem que la ciutat no es podia deixar perdre l’oportunitat d’un projecte de país d’aquesta envergadura. La solució trobada per al nou Parc de Salut permet que es construeixi dins del recinte del Parc Taulí, al lloc que actualment ocupa el pavelló Victòria Eugènia de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Un edifici de 4.000 metres quadrats que encabirà la primera fase del projecte, amb el CINTAM (Centre per la Innovació en Noves Tecnologies Aplicades a la Medicina).

Així doncs, tal com deien l’Alcalde i la Consellera a la presentació de la solució, el projecte es tornarà a presentar amb més fortalesa, després de superar aquesta adversitat pueril, amb el compromís renovat de totes les parts implicades. Esperem que a partir d’ara, tal com convidava l’Alcalde, tothom s’apunti a parlar del Parc de Salut en positiu i a fer-ne conèixer l’oportunitat i la necessitat a tots els ciutadans i ciutadanes.

Un projecte que ve de lluny, que parteix del saber fer i l’experiència dels professionals del Parc Taulí i que ha de projectar la ciutat en el que s’anomena l’economia del coneixement. Per tant, el Parc de Salut ha de contribuir a fer el canvi de l’economia del país, com deia la consellera.

Des d’aquí voldria demanar als grups de l’oposició que han presentat el contenciós que deixin de banda aquesta obsessió gairebé malaltissa d’anar en contra de tot el que fa el govern i proposa l’Alcalde i que no busquin més excuses per no apuntar-se a treballar en positiu pels projectes de la ciutat, amb compromís i responsabilitat, només així podran rescabalar el greuge que han generat a la ciutat i a les institucions implicades en el projecte.

Altrament, que cadascú assumeixi les seves responsabilitats i no vulguin fer creure a tothom el que no és sense arguments objectius ni demostrats (al punt que s’ha arribat, ara només serà el jutge qui arbitrarà on es trobava la raó sobre el conveni de la caserna). En aquest cas ha quedat palès que no han perjudicat l’equip de govern i l’Alcalde, sinó que han perjudicat la ciutat. I, passi el que passi amb el contenciós, el temps i les inversions perdudes fins ara i el sobrecost del projecte no es recuperaran mai.

4 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Montse:
Celebro que una Primera Part es pugui posar en marxa d´un projecte que té com a finalitat salvar vides i possar bé a malalts.
Edmundo.

Anònim ha dit...

Montse:

¡Magnífica noticia para la ciudad!

Debe ser gratificante para el equipo de gobierno que todo el esfuerzo realizado no haya quedado en nada.

Es muy importante que el proyecto siga adelante, a pesar de lo perdido, con la confianza en que el proceso judicial se resuelva favorablemente a los intereses de la ciudad y de todos.

¿Cómo puede entender un ciudadano de a pié que se antepongan intereses políticos a intereses sociales de este calibre?

¿En qué lugar queda esta oposición a los ojos de los ciudadanos que conozcan este proceso?

¿Qué grado de confianza merece su gestión para el futuro?

Es necesaria una reflexión por su parte.

¡Enhorabuena por el trabajo realizado y fuerza para el que queda por hacer!

CMV

Anònim ha dit...

CMV, des d'aquí em permeto dir-te, que la resolució favorable del contenciós donaria la raó a l'oposició, ja que la ciutat s'estalviarà de pagar 3 milions d'Euros.
Anna

Anònim ha dit...

Anna, suposo que no deus saber que si la resolució del contenciós dóna la raó a l'oposició, deixarà sense efecte el conveni, per tant, tornarem a estar en les mateixes circumstàncies de l'any 2005 en què l'Estat i la Guàrdia Civil diuen que els terrenys són seus i que l'Ajuntament no hi pot construir res.
També dir-te que el temps que s'ha perdut des de la posada del contenciós que no ha permès començar a construir el Parc de Salut té un cost d'oportunitat i de subvencions i inversions perdudes que segurament sumen més de 3M€.
Mireia