15 de gener 2009

Inici del període parlamentari

Cada període parlamentari des del grup socialista fem una trobada amb la intervenció de diversos responsables del partit per conèixer, compartir i reflexionar sobre el nou període. Els reptes que tenim per endavant, així com la feina que tenim per fer.

Aquesta trobada sempre compta amb la presència del primer secretari del partit i President de la Generalitat, José Montilla.

Voldria des d'aquesta nota fer un enllaç amb el seu discurs d'avui que ha estat especialment encertat, sobretot a la seva part final, en què ha incorporat la reflexió final que transcric:

"Ja us he dit que el nou sistema de finançament ha de servir en primer lloc per millorar la vida dels catalans i les catalanes i per garantir el futur i la prosperitat del nostre país.

Però tot això també ho estem fent perquè és la nostra forma de contribuir a la construcció d’Espanya.

Nosaltres, a diferència d’altres, tenim un projecte per a Espanya i per a Europa. No ens cal construir cap casa. Construïm Catalunya i aportem la nostra part a la construcció dels altres pobles que formen l’Espanya plural i diversa.

Aquesta no és una contribució menor, i volem que se’ns reconegui, perquè alguns no volien parlar d’aquest tema, però crec que ara la gran majoria en parla i sintonitza amb la nostra proposta.

La crisi i el finançament seran temes importants, sens dubte, i el Govern els està encetant amb valentia i determinació, però no vull que oblideu quin és el nostre objectiu de fons, allò pel que els ciutadans en van donar la seva confiança:

- per fer polítiques socials
- per promoure el progrés econòmic
- per garantir la seguretat i la Justícia
- per vertebrar el territori
- I per desenvolupar l’autogovern, defensar la nostra cultura i la nostra llengua

Amb aquest seguit d’actuacions al que abans feia referència i que continuarem desenvolupant d’acord amb el Pla de Govern que és el nostre full de ruta per aquesta legislatura.

Estic convençut que per fer-ho comptarem amb la vostra ajuda i el vostre suport."

A partir d'aquí, us podeu imaginar que tenim per endavant molta feina per fer! Tot i que ja se n'ha fet molta, i ho veureu en el document que fa el balanç dels dos anys de govern.

3 comentaris:

manel ha dit...

Benvolguda Montse
Estic bastant d´acord amb els teus comentaris al blog
M´agradaria que pasis per el meu blog "lost in translation"

Una salutacio
Manel

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Doncs no dubtis que faré la visita! Salut i gràcies pels teus comentaris!

MCT

garmir ha dit...

Hola Montse:
Encetem una nova etapa després de les vacances de Nadal, on de nou, es debatiran molts projectes i a ben segur seràinteresant fer debats, intercanviar opinions i comentar la jugada, el que crec és que tothom té coses a aportar, la Politica de fer Pactes Nacionals de molts temes demostra una politica inclusiva, crec que és bon cami.
Edmón.