13 d’abril 2009

Renovació del Pacte d'Entesa

Dimecres 8 d'abril, gairebé en plena Setmana Santa, s'ha produït la renovació del Pacte d'Entesa. Sembla que hagi passat sense pena ni glòria, però és un fet que demostra cohesió, estabilitat, ambició social i nacional. Vegeu les actuacions del govern per fer front a la crisi així com les noves mesures proposades.

L'actualització del Pacte és una magnífica contribució al que ha de fer el Govern en aquesta crisi, i és un full de ruta. És un document fet des del rigor i respecte al paper del Govern i amb una forta dosi de realisme. El document signat pels tres grups recull prioritats i mesures plenament compartides; ja que és un moment en què s'han de definir moltes coses i l'actualització del pacte era una bona oportunitat de projectar optimisme, coherència i cohesió, lluny de la passivitat, el pessimisme i la resignació, estats d'ànim que no ajuden gens a tirar endavant i a trobar sortides de la situació.
Demà dimarts 14 d'abril els tres grups lliuraran al President de la Generalitat i al seu govern el document perquè puguin tirar endavant amb la màxima celeritat per tal de pal·liar els efectes de la crisi. El document és una bona contribució al que ha de fer el Govern en aquesta crisi econòmica, i és un compromís i un full de ruta que caldrà compartir amb el Govern d'Espanya: finançament, trens, avions, beques i vaixells són per Catalunya i els tres grups que donem suport al govern absolutament prioritaris, són temes que s'han començat a treballar i cal tancar amb la màxima celeritat.

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola:
Esperem que surti bé.
Edmón.