01 d’abril 2013

Sobre el nou finançament per a Catalunya

Ahir al Diari @el_pais vam poder llegir la notícia sobre un nou finançament que planteja Rajoy per frenar el sobiranisme a Catalunya:
Preguntada l'opinió del PSC sobre aquesta qüestió per al Telenotícies vespre, com a portaveu adjunta del grup parlamentari vaig dir el següent:
 
"S'han perdut sis mesos, per tant cal que els governs s'espavilin per negociar aquest nou sistema de finançament. Rectificar és de savis, per tant, benvinguts al diàleg que sempre hem defensat des del PSC. Tot el que sabem és a través del que hem pogut llegir a la premsa. Per tant, no sabem què s'està plantejant exactament, però esperem que sigui un nou sistema que corregeixi el sistema fiscal en la línia d'obtenir una major autonomia financera per a Catalunya basada en el principi d'ordinalitat que nosaltres ja vam plantejar en el seu moment. Esperem que les ànsies independentistes no bloquegin la necessitat imprescindible d'aquest nou sistema de finançament que correspon al 2013 i que la societat catalana tant necessita en aquests moments per mantenir l'Estat del Benestar."

Aquí, al minut 3.31'  del TN Vespre del 31/3/2013 trobareu el tall que en van treure.

Finalment, al web http://www.socialistes.cat/noticia/el-pacte-fiscal-federal trobareu la proposta del PSC.