27 d’agost 2007

La catàstrofe del Peloponès, a Grècia

Seguint el fil de l'anterior post arrel de les vacances, justament també vaig fer ruta per la costa grega del Peloponès que ara mateix està en flames. Vam visitar Olímpia, que ha estat en alt risc de cremar (vegeu la foto).
La sensació a la zona era com ser a casa, al Vallès. Pel clima, per la vegetació. L'olor dels pins i les alzines que et protegien de l'escalfor del sol. Vaja com si es cremés Sant Llorenç, experiència que malauradament també vaig conèixer de prop... Quina desgràcia! Sobretot si hi ha hagut persones que han volgut fer mal intencionadament a un país i a la seva gent. No hi ha res que justifiqui fer malbé un paisatge, una vegetació, i moltes vides.... tant la dels morts que hi ha hagut, com la de les persones que ho perden tot, com de la mateixa economia de la zona que sempre depèn del territori.
Des d'aquí voldria condemnar rotundament els fets i les persones que han volgut destruir territoris i vides humanes per vés a saber quins interessos, o no.
Esperem que el malson s'acabi aviat. Si més, tot fa pensar que els mitjans per apagar els incendis sembla que s'hi estan posant...

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola:
Abans tothom anava a la muntanya i no passava res, i ara en canvi, no paren de haver incendis.
Grècia es una catastrofe brutal, i a sobre es veu que és per temes politics de proximitat de les eleccions i temes d´especulació.
Quina desgràcia, esperem que millori.