08 d’octubre 2007

El Pacte Nacional per a l'Habitatge

Avui és un dia important. S'ha signat al Palau de la Generalitat el Pacte Nacional per a l'Habitatge. El Pacte és el primer pas per començar a resoldre la multitud de problemàtiques que limiten l'accés a l'habitatge com a dret constitucional.

Casualment avui mateix ha coincidit amb la presentació de l'informe monogràfic del Síndic sobre habitatge, durant la substanciació del qual he pogut fer la intervenció següent:


Com a conclusió voldria extreure que durant massa temps s'ha deixat fer que el mercat marqués el ritme i hem arribat a una situació que, com posa de manifest l'informe, és insostenible i està provocant múltiples vulneracions de drets. També ho posa de manifest l'informe publicat el 2007 per Càritas Diocesana de Barcelona L'habitatge, un factor d'exclusió social.

Així doncs, amb el pacte signat avui més la propera Llei del dret a l'habitatge a Catalunya (en tràmit gairebé final al Parlament) tindrem algunes eines que permetran combatre molts dels motius i les circumstàncies que ens han portat a aquesta situació. Calia posar el fil a l'agulla, i el govern actual s'hi ha posat. Solucionar tots els problemes ja són figues d'un altre paner.