06 de maig 2009

CiU i el pacte per la Competitivitat

Dimarts 28 d'abril, a les portes del Primer de maig, el Consell de Ciutat aprovava el Pacte per a la Millora de l'Ocupació i la Competitivitat de Sabadell amb 50 mesures concretes que ja hem començat a aplicar.

Un cop signat el Pacte, amb el suport de tots els grups municipals, ens entristeix que CiU no li vulgui donar el valor que al nostre entendre té. Però el que més ens entristeix és que CiU s'hagi autoexclòs de participar en tot el procés. Potser per no comprometre's? No ha fet arribar propostes, les haguéssim volgut conèixer, discutir i debatre, com així vam fer amb la resta de grups municipals. Potser és que CiU menysprea els espais de diàleg, concertació i participació, així com les entitats i institucions que hi participen? Potser és que CiU no té propostes més enllà de la baixada d'impostos i la contenció de la despesa municipal? O potser les seves propostes són les receptes liberals de sempre i que són les que ens han portat a la crisi?

De fet CiU ja ens té acostumats a què quan no sap què dir, utilitza el recurs fàcil de parlar sobre l'estil de l'Alcalde i del seu lideratge. Diuen que qui s'excusa s'acusa. No deu ser que al senyor Rossinyol li falta lideratge, idees i compromís? Per altra banda, ens continua sorprenent que CiU parli de què són propostes irrealitzables. Però si no les coneix, no coneix com s'han treballat perquè no hi ha volgut participar, ni en el seu debat ni en l'explicació dels seus continguts concrets. Per a nosaltres el Pacte té tot el valor, perquè a banda del lideratge de l'Alcalde al capdavant, reuneix el consens i la visió compartida de tots els que hi han participat i totes les entitats i institucions que a través de la seva feina també hi han fet arribar propostes

És treballant conjuntament i en la mateixa direcció que la ciutat sortirà reforçada de la situació de crisi actual.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines son aquestes 50 propostes que segons diu vosté lidera l'alcalde de la ciutat?
L'imatge que dona Sabadell és d'una ciutat cada vegada més dormitori i que ha perdut el lideratge que tenia abans d'arribar el lider que vosté anomena.
Salutacions

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Anònims potser no deus viure ni conèixer prou bé la ciutat ni des de dins ni des de fora.
Aquí en veuràs l'enumeració: http://www.sabadell.cat/fitxes/noticies/2009/2009042807_cat.htm

O potser ets de la colla del Carles Rossinyol, que no tenen ni idea del que s'ha fet en 10 anys. S'oblida o passa olímpicament dels nous equipaments construïts com la xarxa de biblioteques, escoles bressol, Fira Sabadell, Pabellons, parc d'habitatge públic, equipaments per Gent gran, rehabilitació de patrimoni històric: Principal, Casa Duran, Despatx Lluch, Vapor Codina, Hostatgeria de la Salut, el Molí de Sant Oleguer, Mercat de Sant Joan, etc... que li donen una personalitat i uns estàndards de qualitat de vida que la ciutat fa deu anys no tenia