06 d’octubre 2010

Com ens presentem a les eleccions?

El PSC es presenta a les eleccions amb molta feina feta. Podem afirmar amb total convicció, encara que alguns s'ocupin de negar-ho reiteradament, que avui tenim un país més ben preparat per afrontar els reptes de present i de futur que no pas el teníem l’any 2003. Això ha estat possible gràcies a:

  • un gran esforç inversor
  • prioritzant les polítiques socials
  • buscant l’acord amb els sectors econòmics i social
  • apostant per l’equilibri territorial

En aquest període cal destacar el desplegament estatutari a partir de l’acord de finançament i el traspàs de competències tan importants com la inspecció de treball o la gestió del servei de rodalies.


El President Montilla ha demostrat al llarg d’aquests quatre anys que és una persona digna de confiança, home de paraula que acompleix els seus compromisos, fidel a la seva divisa “Fets, no paraules”, treballador i tenaç, que fuig de la gesticulació i de la teatralitat de la política espectacle, posant sempre l’interès de Catalunya i de la Generalitat per sobre d’interessos personals i de partit. És un treballador de la política, que tot s’ho ha guanyat a pols, amb esforç i sense hipoteques de cap mena, i que posa la seva acció al servei dels ciutadans, amb un especial èmfasi en la defensa dels interessos dels treballadors, les classes populars i els sectors menys afavorits de la nostra societat. (aquí podeu consultar les 100 dades del canvi real)


A partir dels fets que ens avalen, el nostre programa polític té com a objectiu fer una Catalunya més forta i una societat més justa, un projecte catalanista i federalista de prosperitat econòmica i justícia social basat en el treball i l’esforç, capaç d’aprofitar al màxim les potencialitats del país, cercant la màxima unitat civil i la màxima cohesió social. Aquestes són les nostres principals prioritats:

  • Defensar l’autogovern, defensar íntegrament l’Estatut
  • Impulsar l’Espanya plural i l’Estat federal per la via del diàleg i de l’acord
  • Fer un país modern i competitiu en:

Infraestructures
R + D + i
Educació
Universitats
Gestió òptima de l’aigua, l’energia i els residus
A
dministració eficaç i eficient al servei de la ciutadania


  • Fer una societat més justa amb accés a la:

Salut
D
ependència
P
olítiques socials
Escoles bressol i suport a les famílies
Immigració regulada i integrada, amb igualtat de drets i deures
Cultura de qualitat a l'abast de tothom


Més informació a: President Montilla