06 de setembre 2013

Una decisió personal i meditada

En els moments que estem vivint avui, els socialistes tenim la necessitat, més que mai, de contribuir a què el PSC al Parlament pugui refermar i ampliar la confiança dels ciutadans i les ciutadanes en les seves propostes. L’inici del nou curs polític és un bon moment per a la reflexió, per prendre decisions madurades en el descans de l’agost, més enllà de les tensions del dia a dia, i en la recerca d’una perspectiva més àmplia.

La meva visió de la situació política local, on creia que podia fer millor la meva aportació, m’ha portat a prendre la decisió personal de renunciar com a regidora de l’Ajuntament de Sabadell.

Aquests anys a l’Ajuntament m’han aportat una experiència molt enriquidora i m’han fet créixer en la comprensió política i com a persona. Ho agraeixo profundament a totes les persones de Sabadell, i especialment als companys que han cregut en mi i m’han ajudat a interactuar per l’interès general amb la ciutadania i la ciutat.

Aquest bagatge de ben segur em servirà per continuar podent aportar el màxim de mi mateixa per la ciutat i per Catalunya, en definitiva, per a la seva gent.

La decisió es deu a diverses circumstàncies. A més d’un component de dedicació personal que ha estat en detriment de la vida familiar, per una banda, hi ha influït l’actitud dels grups de l’oposició a Sabadell. Al meu entendre han anat traslladant a la vida política local una tensió extrema derivada d’estar més centrada en l’atac personal que en el legítim enfrontament partidista en propostes i en el seguiment crític de l’acció de Govern.

També la situació d’inestabilitat que ha originat la injustícia que s’ha comès contra els companys amb els quals vaig començar a caminar en política a la meva ciutat.
Sabadell ha de sortir d’aquesta situació tòxica que ha provocat un model d’oposició d’alguns que, crec, supera els límits ètics i genera un ambient polític irrespirable poc propici per aconseguir sumar esforços per satisfer les demandes d’una ciutadania molt atrapada per una injusta i cruel crisi.

A tots els polítics i polítiques ens ha de moure la nostra vocació de servei a la ciutadania. Desitjo que la meva aportació serveixi perquè d’altres reflexionin i entenguin que cal fer el millor per aconseguir que Sabadell pugui sortir de la crisi.
Estic convençuda que des del Parlament de Catalunya en aquest moment puc contribuir millor a la vocació que sempre m’ha guiat de servei públic per Sabadell i per Catalunya.

En conseqüència, he pres la decisió de presentar la meva renúncia com a regidora de l’Ajuntament una vegada he comprovat que hem aconseguit l’estabilitat del govern municipal i una situació política més tranquil·la, tal com es va comprovar al darrer ple.

Aquesta renúncia no és un adéu. Ben al contrari, és un compromís a continuar defensant els interessos de la meva ciutat i la seva gent com a diputada. Continuaré en la vida política a Sabadell, amb la mateixa il·lusió, dedicació i empenta que sempre m’han guiat.