04 de juny 2007

El debat sobre l'abstenció

El debat mediàtic torna a ser a l'entorn de l'abstenció. Ja ho va ser després de les eleccions autonòmiques (recordeu l'enquesta sobre participació política), i ho torna a ser després de les municipals.

Respecte del tema, com tot, caldria ser una mica més rigorosos en el debat i incorporar-hi tots els elements que hi juguen. És interessat llegir i tenir en compte la reflexió que el doctor Gabriel Colomé a la Jornada d'estudi anomenada "Els ciutadans i la seva participació en la vida política" va fer a la Fundació Poblet el passat 5 de maig d'enguany.

Per això, seria interessant que des dels partits, enlloc de culpar-se els uns als altres, fessin primer de tot cadascú a casa seva la seva reflexió i autocrítica, no anant primer a fora a buscar els culpables ni dient als altres el que han de fer, com sembla que és més fàcil i els més immadurs fan.

Per altra banda, caldria cercar un pacte més enllà de les estratègies de cada partit amb els mitjans de comunicació per ajudar en la transició cap a un nou model de participació política, per tal de vèncer el desprestigi en què està immersa la política i la classe política. No pot ser que es converteixi en un reality show constant, que té més titular aquell que la diu més grossa o la fa més sonada que la feina que resol els problemes reals dels ciutadans!

Hi ha molta feina feta des de la política, i encara en queda molta per fer!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es gratificante y esperanzador leer esta reflexión escrita por una representante del mundo político actual.

En ti se evidencia que aunar entusiasmo por el trabajo bien hecho, vocación de servicio, honestidad y sensibilidad dentro de la política, deja de ser una utopía para convertirse en una realidad.

Una realidad que necesitamos, especialmente en estos momentos, para seguir confiando en que lo mejor está por llegar.

Ánimo, el camino que has elegido es el mejor!!