14 de juny 2009

Pregonera de la Festa Major de Campoamor

BONA NIT CAMPOAMOR. BUENAS NOCHES CAMPOAMOR.

Torna la Festa Major al barri!
Torna la celebració!
Torno des d’aquest lloc a demanar-vos que us vestiu amb el vostre millor sonriue, i gaudiu d’aquests dies de festa que teniu per endavant.

Fa sis anys em vau brindar la meva primera oportunitat de compartir aquest mateix moment amb vosaltres. Avui torno a tenir l’honor de fer el meu segon Pregó de la Festa Major de CAMPOAMOR.

Fins i tot el nom del barri convida a tornar-hi. Un nom que prové de l'escriptor asturià del segle XIX Ramon de Campoamor. Un important home de la seva època que llavors ja va escriure: No rebutgis els teus somnis. Sense la il·lusió el món que seria?

Doncs, jo tinc més d’ un somni per Campoamor.

Veure que les nenes i els nens que estan per aquí aquest vespre creixen en uns carrers i places netes. Que joves i no tan joves tenen tots els equipaments i serveis necessaris per viure-hi amb una plena comoditat. I les persones més grans, perquè mireu quins avis més “guapos” tenim aquí, poden accedir a una residència o pisos per gaudir del seu barri de tota la vida.

Sé que aquests somnis són possibles. Ja no som aquell Campoamor que va néixer a principis de la dècada dels 50 amb els pisos de SAIDA. Amb il·lusió, com la que mostra l’Associació de veïns, ja hem aconseguit moltes coses pel barri. Però sé que hem d’aconseguit moltes més.

En aquests moments, gràcies als fons estatals la plaça de Picasso millora amb la construcció d'un parc infantil i l'eliminació de barreres, unes obres que donen feina a 20 persones. A tocar d'aquest espai, una altra empresa es fa càrrec de les obres d'urbanització del carrer de Campoamor, entre els carrers de Concha Espina i de Josep Comas.

Ara estem esperant que la Generalitat aprovi també la sol·licitud d'ajudes que ha fet l'Ajuntament de Sabadell, acollint-se a la Llei de Barris per a la millora integral al districte sisè de la ciutat. El projecte inclou una cinquantena d'actuacions de caire urbanístic però també de caire social. Un projecte que compta amb un pressupost de 14 milions d'euros i que, en cas de ser aprovat pel govern català, beneficiaria a prop de 30.000 sabadellencs.

Quina alegria seria aconseguir aquest altre somni també pel barri!
Perquè igual que una mare vol el millor pel seus fills i filles jo vull el millor pel meus!
Per les veïnes i veïns de Campoamor!

I és que com Ramon de Campoamor comentava en el seu temps en un dels seus poemes:

"Los padres son tan buenos,
que hasta el menos iluso,
anhela para yerno,
un noble ruso"

Doncs, jo gent de Campoamor anhelo per tots vosaltres, i com diria un altre poeta, que aparqueu el dia a dia, i que us deixi, si més no durant Festa Major ser feliços pels quatre costats del cor, rient, ballant o passejant.

Que quan diumenge a dos quarts d’onze de la nit veieu el castell de focs penseu que ha valgut la pena viure la Festa Major de Campoamor.

Bona festa!

1 comentari:

garmir ha dit...

Molt bé.
Edmón.