19 de juliol 2007

Sabadell al Ciberp@ís

Al Ciberp@ís d'avui surt publicada la VII Radiografia de webs municipals en la qual web sabadell.cat se situa com el cinquè millor de l’estat i el segon de Catalunya. En aquesta radiografia els serveis digitals són valorats com a “molt útils”.

Amb això veiem com es reconeix la feina feta durant molt de temps per un gran equip del qual us parlava en el post Sabadell a Internet....va fent xarxa. Enhorabona!

Fruit de l'esforç que des de ja fa uns anys l'Ajuntament ha anat fent per oferir a través de la xarxa nous serveis i noves informacions, el sabadell.cat se situa en el cinquè lloc entre els webs municipals de tot l’estat. Cal recordar que des de la primera radiografia, sempre ha estat situat en els deu primers llocs.

L'anàlisi ha estat feta a tots els ajuntaments de més de 50.000 habitants, més les capitals de província. En total han analitzat 138 webs.

Enguany els 10 webs que han aconseguit millor qualificació són: Barcelona, Saragossa, Gijón, Vigo, Sabadell, Castelló, Vitòria, Lleida, València i Girona. Per tant, el web de Sabadell també és el segona millor de Catalunya.

Aquest és un dels fruits que ha donat el programa integral de digitalització del consistori anomenat e-ajuntament i que, entre altres objectius, persegueix la prestació dels serveis tradicionals de forma telemàtica amb la implantació de nous recursos per a la informació, tramitació i atenció ciutadana.

Endavant i bona feina!

Vegeu una presentació.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant esteu entre els millors, naturalment segon el CIBERPAIS.

Ara que treus el tema de Internet i les noves tecnologies, perque en les noves tecnologies no només està Internet, quin projecte o projectes, si hi ha algun, te definit el teu partit per els anys de govern que venen en el camp tecnològic?

Teniu algun projecte per exemple per assolir un nivell més alt d' accessibilitat, per exemple per la WEB?

Teniu algun projecte per entrar en el camp de la gestió del coneixement?

Teniu algun projecte que democratitzi la plana web, que no sigui només un aparador de l'ajuntament?

A mi em dona l'impressió de que la ciutat de Sabadell està quedant endarrerida pel que fa a tecnologia principalment perque no és veu cap projecte definit. Adormir-se en el camp tecnològic no crec que sigui positiu per la ciutat. Recordo un que és va anomenar fa 8 anys, 'gran via digital' que era simplement fum doncs com molts projectes del vostre partit tenia el edifici (ara ni això) peró no hi havia definit ni objectius ni pla de treball.

Anònim.

(aprofito aquest comentari per dir-te a quina area buida em referia al comentari sobre el ple)

Anònim ha dit...

Benvolgut anònim, veig que continues amagant-te darrere l'anonimat... Ara bé, crec que ets l'A.F. Aquesta manera de veure-ho tot negatiu i no tenir ni una mica de visió positiva envers l'Ajuntament de la teva ciutat, encara que sigui a partir de la radiografia que en fa un diari a partir d'una anàlisi objectiva, em fa pensar que deus tenir algun problema que no t'ho permet Oi?
Per altra banda, veig que no ets usuari del sabadell.cat, sinó no diries que només és un aparador... sinó que és un espai de serveis i tràmits amb signatura electrònica inclosa.

Anònim ha dit...

mira't www.sabadell.cat/Portal/d/eAyuntamiento_Sabadell.ppt

Anònim ha dit...

Benvolguda Montse:

Res pitjor que l'enveja a l'hora d'encegar la gent, tot eliminant l'espai de la raó per deixar pas a la bilis.

Tal vegada a algú li "pica" el fet de que entre els millors webs municipals -segons el Ciberpaís- no n'hi hagi cap governat per CiU.

De totes maneres, continueu així, sense adomir-vos per l'èxit. Perquè un bon web, clar, complet i útil és també una eina més de la democràcia i de la igualtat.

Anònim ha dit...

Bé, tinc alguna referència directa d'ajuntaments governats per CIU i si no estan classificats és perquè no han fet cap aposta estratègica per a aquest camp, i em refereixo a Tarragona fins ara i a Sant Cugat. Tot i que em consta que Sant Cugat justament està fent un esforç agafant com a referent Sabadell per dur a teme la seva estratègia d'e-ajuntament... i noves tecnologies...

Anònim ha dit...

Una versió més actualitzada la podeu trobar a:

http://www.localret.net/jornades/materials/cursescola/1.2.pdf