26 de gener 2008

Manifest públic de la Fundació Parc de Salut

Ahir al migdia, per primera vegada des de la seva constitució, el patronat de la Fundació parc de Salut es va reunir per aprovar i fer públic el manifest arrel de la circumstància que envolta el projecte. El transcric:

"El Parc de Salut, impulsat des de fa pràcticament deu anys per l'Ajuntament de Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Fundació Parc Taulí, amb el suport del Departament de Salut i els departaments responsables de la R+D a Catalunya i Espanya, està projectat per ser un referent en l'àmbit de la recerca científica i mèdica, no només a Catalunya, sinó també a la resta de l'Estat espanyol i d'Europa.

Al novembre de 2006, la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ja el va esmentar com a un dels instituts i centres de l'aliança Biomèdica de Barcelona, en el marc de la Bioregió de Catalunya.

El seu objectiu és impulsar la innovació de productes, serveis i processos basats en les noves tecnologies aplicades a la medicina, a partir de la col·laboració i el treball interdisciplinari entre professionals de la salut, científics, professors universitaris, empreses de tecnologia i entitats relacionades amb el mercat de la innovació. Tot plegat orientat a una millora de la qualitat assistencial i de la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes.

Al desembre de 2007 va quedar constituïda la fundació Parc de Salut com a nou òrgan gestor del Parc de Salut. El seu patronat actualment està constituït per l'Ajuntament de Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí i la fundació Parc Taulí i està previst que el Departament de Salut i la Universitat Autònoma de Barcelona entrin a formar-ne part.

La Fundació Parc de Salut ha acordat avui no continuar endavant amb el projecte del Parc de Salut mentre hi hagi un recurs contenciós administratiu obert contra el conveni de cessió dels terrenys de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil a la ciutat. Entenem que aquest contenciós posa en perill la inversió i l'esforç que es desenvolupi en aquest espai ja que, finalment, aquests es perdrien si els terrenys després d'anys de litigi, retornessin al govern de l'Estat. En cas que el contenciós es retiri, l'Ajuntament activarà tots els mecanismes legals necessaris perquè es compleixi el conveni signat amb la corresponent desafectació de la totalitat dels terrenys.

Per aquest motiu, demanem als partits polítics que han impulsat el contenciós que el retirin i que el debat es torni a centrar en el terreny polític i que, en aquest marc, es busquin les solucions més adients perquè el projecte Parc de Salut pugui desenvolupar-se amb total garantia. Si no és així, haurem de desistir de portar endavant el projecte mentre no es resolgui el contenciós i, potser llavors, ja serà massa tard.

La Fundació Parc Taulí ha obtingut fins ara ajuts per al finançament de les obres i equipaments del Parc de Salut per valor de quatre milions i mig d'euros. Si no s'arriben a executar les obres, es perdran més de tres milions d'euros, és a dir, el 70% dels ajuts obtinguts. A més, això impossibilitarà accedir a futures vies de finançament.
Demanem que es deixi de banda la via judicial en bé d'aquest projecte de país, en el qual hi ha implicats un munt de professionals de la medicina que han esmerçat molta il·lusió, esforços i diners públics."

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola Montserrat:
El que esmentés és la prova de la paràlisi d´un projecte innovador a causa de la deriva judicial de la Comfrontació Politica, es perden diners, llocs de feina, costos d´oportunitat de la vida de les persones etc...
Veig que aquest projecte és molt important per a Sabadell, espero que les dificultats es superin, encara que veig , perqué enganyar-nos que serà més un desitg que una realitat al menys a curt termini.
Edmundo.