17 de maig 2008

Avui és el dia d'Internet

El Dia d'Internet es va celebrar per primera vegada el 25 d'octubre de 2005, a iniciativa del l'Associació d'Usuaris d'Internet. Però el març de 2006, en una sessió plenària de les Nacions Unides, es va establir el dia 17 de maig com el "Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació". Els seus objectius coincidien amb la celebració del 25 d'octubre, és per això que avui dia també es celebra el Dia d'Internet el 17 de maig de cada any.

La finalitat d'aquesta diada és donar a conèixer i fomentar la navegació per internet, convertir la xarxa en una eina accessible per a tothom a nivell mundial i reduir la fractura digital. El dia d'Internet és impulsat des de l'Estat espanyol, fonamentalment per l'Associació d'Usuaris d'Internet, però el caràcter integrador de la festa fa que cada vegada hi hagi més països d'arreu del món que es sumin a aquesta celebració, aquest any fins a 22 països.

És molt bona la iniciativa que ha tingut la Generalitat d'aprofitar aquest dia per estrenar el portal CliCat, una galeria multimèdia accessible per al ciutadà a través del canal youtube.

Sabadell ho celebra amb el concurs Clica per Sabadell.

Convido a tots els internautes a celebrar-ho des de la xarxa i que encomanin a tothom la dinàmica i manera de fer d'aquesta nova societat... i les ganes d'incorporar-s'hi als que encara no ho hagin fet.

Bon dia d'Internet!

3 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Internet és una important eina social, és responsabilitat de tots que funcioni bé.
Que passis un bon dia d´Internet.

Xarnego ha dit...

Montserrat,
He trobat el teu bloc per pura casualitat,
i de dir que m’ha resultat bastant interessant.
En aquestes coses d’Internet he estat
sempre autodidacta, i creo que és una bona eina,
Per això fomentar l'ús, sobretot persones,
que com jo, no som joves, és una necessitat.
Conec bastant Sabadell, però no massa , tinc
amics i família de la meva esposa, i vist des de
fora creo que malgrat el difícil de la vostra ciutat,
esteu en bon camí, el canvi de ciutat dels últims
20 anys ha estat espectacular; Força i endavant.

Salutacions del
Xarnego, Ciutadà i Foraster.

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris!
Justament crec que els que estem a la xarxa hem de treballar perquè la resta en sàpiguen les bondats i combatre'n els inconvenients o l'ús inadequat.