26 de juny 2008

La Fageda. Història d'una bogeria

La Fageda és una cooperativa fundada el 1982. Actualment compta amb 250 treballadors, dels quals 125 són discapacitats psíquics i/o malalts mentals. Distribueixen a Catalunya 30 milions d’unitats de iogurts l’any i el darrer exercici han facturat 9,5 milions d’euros. Poca broma.
Dimecres dia 25 de juny les entitats Salut Mental Sabadell i Amics de CIPO em van convidar a fer la presentació a Sabadell del llibre La Fageda. Història d’una bogeria escrit per Dolors González i amb pròleg de Cristóbal Colón. De fet, tal com vaig esmentar a la introducció de la presentació, va ser un honor que em fessin la proposta, perquè em va donar l’oportunitat d’aprendre molt.

Es tracta d’un llibre més que recomanable, de lectura necessària per prendre consciència i intentar entendre, i fins a cert punt, canviar, moltes coses que avui dia fan falta a la nostra societat.

El projecte de La Fageda fa que el treball tingui sentit per a les persones que hi treballen, i també demostra que les empreses socials són possibles, no són cap utopia, són projectes realitzables, sempre que es donin les condicions necessàries, és clar.
...

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola:
Un bon exemple de com es construeix la Catalunya Social.
Edmón.