17 de desembre 2008

La directiva del temps del treball

Celebro la notícia que el Parlament Europeu ha votat en contra de les 65 hores i ha frenat la directiva del temps del treball per majoria absoluta.

Cal donar l'enhorabona a tothom que ha treballat per fer possible que la directiva no hagi progressat al Parlament. Tant des de l'àmbit sindical com a principal motor, l'àmbit polític i la societat civil, l'activisme digital, que amb les diferents mobilitzacions han aconseguit convèncer gairebé totes les sensibilitats.

I sobretot també el paper clau que ha tingut l'eurodiputat socialista Alejandro Cercas que com a ponent ha acabant de convèncer als eurodiputats que finalment hi han votat en contra.

Ara encara caldrà un darrer tràmit de negociació perquè acabi decaient definitivament.

Aquest és un pas important pel que significa del paper que té i ha de poder tenir Europa ara i en el futur, aquesta Europa social tan valorada però alhora tan controvertida.

Enllaço la reflexió que el company Josep Maria Rañé fa al seu bloc.

2 comentaris:

Enrique V. ha dit...

Si que es una bona noticia sobre tot en els temps que estén vivim. Una bona presentació del company Alejandro Cercas però no hem d’oblidar les persones que també han fet una feina no visible, un exemple clar de com una petita acció com pot ser un simple click al ordinador té la seva importància quan parlem de influenciar el la política.

garmir ha dit...

Hola:
Tenim que estar contents que s´ha parat els peus al Ultraliberalisme.
Edmón.