15 de desembre 2008

Sobre el dilema PGE-finançament

L'ofensiva mediàtica que aquests dies estan patint els nostres companys diputats del PSC a Madrid per part de CiU, ERC i en certa mesura ICV és pura demagògia. No poden pretendre de cap de les maneres que el PSC faci el que ells volen.

El PSC es basa en uns altres paràmetres. Què volen, que enlloc de federats amb el PSOE, ho estiguem amb CIU i ERC? o no és això el que volen? Pretendre que no fer el que ells diuen és anar en contra de Catalunya és apropiació indeguda de fer el bé per a Catalunya. El PSC és tan català i defensa els interessos de Catalunya com ho poden fer ells. L'altra cosa és que el PSC tingui maneres i visions diferents per defensar aquests interessos.

Les coses són molt més complexes de com alguns les plantegen. El món no és o blanc o negre, té multitud de tonalitats i colors! CiU, ERC, i altres derivats independentistes només es plantegen dues maneres d'afrontar les coses: o blanc (estar amb les nacionalismes i independentismes, que confonen amb estar amb Catalunya) o negre, en contra (i que tornen a identificar amb Catalunya). El PSC i el seu catalanisme va molt més enllà d'aquest dilema que es vol traslladar a l'opinió pública i a la societat catalana! El PSC recull moltes més tonalitats i sensibilitats que aquestes d'"estàs amb mi, o en contra mi!".

A qui li passa pel cap que puguem estar en contra dels interessos de Catalunya? Una altra cosa és la manera com es defensen aquestes interessos, des de plantejaments amb responsabilitat de govern o des de la barrera de l'oposició (on es troben CiU, ERC i ICV a Madrid) on sembla que tan sols els motiva l'enfrontament i el conflicte, que en moments com els actuals només poden portar-nos a anar pitjor i per tant, a pitjors resultats.

Transcric la declaració que avui ha aprovat l'executiva del PSC:

Declaració de la Comissió Executiva del PSC

"La Comissió Executiva del PSC ha decidit, a proposta del seu Primer Secretari i per unanimitat votar a favor d´aixecar el veto del Senat als Pressupostos Generals de l´Estat per al 2009.

La Comissió Executiva del PSC ha decidit, a proposta del seu Primer Secretari i per unanimitat votar a favor d´aixecar el veto del Senat als Pressupostos Generals de l´Estat per al 2009.

Ho fem per tal de no perjudicar els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i Espanya.
  • Que es veurien perjudicats per la inestabilitat política i econòmica que es generaria.
  • Que es veurien privats d'uns pressupostos que serveixen per combatre la crisi, per impulsar les polítiques socials i per augmentar de forma significativa la inversió pública de l´Estat a Catalunya en aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l´Estatut : 4626 milions d´euros.
D'aquesta manera, no donem per finalitzat el procés negociador del nou sistema de finançament. Un procés que ha d'acabar abans de finals d´any.

Ha d'acabar amb un acord que produeixi un nou sistema de finançament que respecti totalment l'Estatut i que sigui just per a Catalunya. El termini del 31 de desembre és improrrogable.

L'acord ha d'entrar en vigor al 2009. Donem per fet que l'acord es produirà.

Si es donés el cas, que no desitgem en absolut, que no s’arribés a un acord; si s’evidenciés que el Govern d’Espanya no tingués voluntat de complir l’Estatut, les relacions entre el PSC i el PSOE no tornarien a ser com abans.

Som plenament conscients de la transcendència de la nostra decisió.

Ens devem als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que esperen de nosaltres fermesa,
intel·ligència i, sobretot, resultats. Som plenament conscients de la nostra responsabilitat i
l’exercirem en tot moment, pensant exclusivament en l’interès de Catalunya i no en la
comoditat o la incomoditat del PSC o del PSOE."

4 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Montserrat:
Jo com sabia que el PSC està subordinat al PSOE i el PPC al PP, el 9 de Març vaig votar CIU, els que tenen les mans netes per defensar Catalunya, això és al menys el seu slogan.
Ai, Ai, que em sembla que CIU té una mica de raó, el PSC és mes Psoe que mai.
Edmón.
Si us plau no t´enfadis només és una opinió politica més.

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Això ja es veurà...

garmir ha dit...

Hola Montserrat:
Recullo el guant, ja es veurà com dius, Montse.
Pensa que si el PSC hagués votat NO als PGE09 hagués suposat un cop brutal a CIU, mai més us haguéssin pogut dir la subordinació al PSOE , s'ha pedut una oportunitat d' or.
Edmón.

garmir ha dit...

Hola Montserrat:
Tota la solidaritat amb tu i els altres 36 diputats del PSC després de la baralla d'ahir amb CIU, Vosaltres sou tan bons catalans i patriotes com ells, com diu a LA VANGUARDIA avui que va dir una persona sense identificar del PSC , altres presumeixen de patriotes peró porten els diners fora, Eppppp que quedi clar també que no tota CIU és sector negocis.
Edmón.