02 de desembre 2008

Fi de la primera part de les jornades econòmiques

Aquest dilluns vam fer la darrera sessió de la primera part de les Jornades de conjuntura econòmica actual a Sabadell. Mesures per impulsar la competitivitat del territori. Joan Tugores, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona va ser l'encarregat de tancar la darrera sessió d'aquest any. Aquí teniu la seva presentació que ens va donar una certa llum de cara al futur.

Joan Tugores va fer una breu anàlisi de la situació actual i va exposar també algunes de les claus per tenir en compte de cara al futur.

Va parlar que Catalunya, i Sabadell també, estan ben posicionades en aquest àmbit perquè el teixit productiu es basa en pimes i sobretot microempreses, ja que ell creu en un model més diversificat, no tan concentrat en grans empreses motors.

Va ser encoratjador sentir com lloava la tasca que es desenvolupa al Vapor Llonch tot dient que “les accions que es fan a Sabadell i al Vapor Llonch van per un bon camí. Heu de continuar fent aquestes activitats i així la crisi serà menys profunda i més curta”.

Precisament, des de l'Ajuntament estem treballant per contribuir a fer el canvi de model econòmic amb una aposta clara per l’economia del coneixement i tots els esforços formatius que ens permetin estar en millor situació.

És per això que l'Alcalde ens va encarregar engegar aquest cicle de jornades econòmiques com a oportunitat per compartir les propostes i accions que estan en marxa o que es preveu desenvolupar per part de tots els agents públics i privats, així doncs hi han participat representants de l’administració local, autonòmica i estatal, institucions com la Cambra de Comerç, entitats financeres, sindicats o entitats socials, partits polítics, etc.

Per fer una primera aproximació a les conclusions del cicle, és clar que cal continuar treballant de valent pel canvi de model econòmic existent i potenciar la formació com a mètode per reorientar el futur laboral de molts treballadors que han quedat a l’atur.

Un altre aspecte rellevant de les jornades és la necessitat de retornar la confiança en el sistema bancari i generar liquiditat al sistema financer, així com garantir l’atenció als més desfavorits.

A grans trets aquests són alguns dels factors més rellevants de coincidència al llarg de les sis sessions del cicle.

Aquí trobareu tota la informació sobre les jornades.