31 de desembre 2008

L'home dels nassos

Continuant amb les tradicions, avui, darrer dia de l'any, que podrem trobar per carrers i places l'home dels nassos, se sol fer balanços, però ja se n'ocupen prou els mitjans de comunicació de totes les tendències de fer-los.

Potser tocaria parlar de finançament, però també igualment se'n parla abastament i els opinadors de totes les línies també en fan les seves interpretacions, la majoria negatives del tema... sembla que no tinguem ganes que la cosa surti bé. Bé, el que faré, enlloc de repetir arguments, és enllaçar amb la nota del company Donaire anomenat Deu preguntes sobre finançament, que crec que de forma molt pedagògica explica les claus sobre el tema, que comparteixo.

Bé, simplement per acabar l'any el dia dels nassos, només voldria traslladar els desitjos que m'agradaria que per al 2009 es puguessin fer realitat. Com veureu, són il·lusions, utopies, que no podem deixar de tenir, tot i que treballar-hi depèn de tantes persones i de tantes voluntats, que semblen inabastables, però són necessàries:

"En començar l'any brindarem perquè els nostres projectes, les nostres il·lusions, els nostres desitjos i els nostres sentiments es facin realitat. Només ens cal l'esperança perquè així sigui, però sobretot, el compromís i el treball dur i intens perquè puguem aconseguir un món en pau, més just, més solidari, on tothom hi pugui trobar la felicitat. Aquest any 2009 se'ns brinda com una nova oportunitat."

Bon any 9!

6 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Montserrat:
Primer de tot, Bon any nou.

Segon, parlar de Politica, he llegit l´exhaustiu article de Don Aire, i hi han temes que se'm m´escapen, peró.....crec que el PSC ha donat un altre cop simptomes de que la C se li cau, igual que quan va substituir al català Maragall, per Montilla, ara amb el tema del Finançament un altre cop demostra que és la sucursal catalana del PSOE , deixant la bandera catalana per CIU en exclusiva, AIXÍ, MAI, MAI, guanyarà unes Nacionals Catalanes el PSC-PSOE, inclús passarà de 37 escons a 35 o 33, en canvi si CIU puja la barrera dels 50 escons, només es a 2 ja tornarà a governar, i....la veritat per culpa del propi PSOE català doncs el PSC no existeix (mamen els del Baix Llobregat, Montilla, Zaragoza i la seva senyora la Carme Figueres, la endogamia socialista que res té a envejar al matrimoni Saura-Mayol, el matrimoni Zaragoza-Figueres és la versió PSC), CIU és l´única esperança per l´orgull i la dignitat de Catalunya , davant una ERC sumisa i un PSC en retirada espanyolista, molt malament el PSC deixant passar una oportunitat històrica per demostrar que prioritzen Catalunya, lúnic que prioritzen és la cadira de Montilla, tothom ens pren el pèl, a Montilla al Japó i a la Moncloa, peró el tripartit dura i dura...contra natura amb l´esperança que no passa mai de que CIU es trenqui, lúnica raó de ser del tripartit.
Edmón.

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Noi veig que els de CiU et tenen plenament el "coco" menjat, o bé els mitjans de comunicació proconvergent. Sàpigues que primer són les persones i després els territoris.
Et mostres absolutament contradictori en les teves expressions... només fas que repetir les consignes que té CiU i que li interessa repetir perquè la gent se les cregui així no deixar avançar com pot fer el PSC... El que m'estranya més tal com parles de CIU és que estiguessis al PP, que està molt lluny de CiU i del nacionalisme que sembla que ara defenses aferrissadament!
En tot cas el procés no està acabat com per valorar-lo així. No veus que el que pretén CiU es generar un clima advers perquè si la cosa va bé, no sembli que ha anat bé?
Bé, perdó per la resposta a cor calent, però és que de vegades crec que et condicionen massa i no racionalitzes els equilibris... no oblidis que tenim una societat molt diversa, molt plural i no tot ni tothom és com ciu vol que sigui o que pensi. Sinó perquè van donar suport al PSC amb 25 diputats a Madrid?

garmir ha dit...

Hola Montserrat:
Planteges molts temes, això si tots relacionats amb el Finançament, la meva estància al PPC de 7 anys fou l´etapa Piqué i al final Nebrera en la qual es tractava de fer una Nova CIU, no va sortir bé, Montse i jo he asumit les mves consequències dimitint, no puc estar on fan mal a Catalunya.
Montse, Touché, jo no esperava el 9 de Març els 25 diputats a Madrid del PSC i et felicito per això un cop més, peró sincerament crec que votant NO als pressupostos us hagués donat la majoria absoluta a Catalunya, doncs CIU mai més us hagués pogut acusar de sucursalistes i recorda, Montse, que el PSC es menja l´espai electoral d´ERC ho sigui que els guanyadors ereu vosaltres, un potent PSC.
Bé, ara fent una petita treva a la amigable disputa dialèctica, Montse, jo també desitjo que les coses surtin bé i et recolzo en tot el que faci falta per tirar endavant Catalunya.
Feliç any nou i et demano perdó si no he comprés els arguments del PSC.
Crec que la Catalunya Social és necessaria i tu la defenses amb nota personal de 10, vals or, Montse.
Feliç any nou.
El teu amic, Edmón.

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Et remeto a la nota http://montserratcapdevila.blogspot.com/2008/12/sobre-el-dilema-pge-finanament.html

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
garmir ha dit...

Hola Montse:
Em rendeixo, tu guanyes, li donem una oportunitat al PSC, vinga a veure si al final surt bé.
El teu amic, Edmón.