24 de març 2009

El pla d'innovació i els clústers de salut i d'alimentació

Avui al Vapor Llonch hem tingut la reunió dels regidors de la comarca per a la posada en marxa dels projectes associats al clúster de salut i alimentació. Aquesta reunió s'emmarca en la segona fase del Pla d'innovació de la conca del Ripoll. Els set municipis ens hem posat d'acord per iniciar el treball conjunt per enfortir les empreses locals amb vincles amb aquests negocis.

L’objectiu ha estat conèixer de prop els dos projectes associats a la segona fase del Pla d’Innovació que s’inicien aquest mes per enfortir la competitivitat de les empreses del territori (la iniciativa compta amb el suport d'ACC1Ó CIDEM-COPCA).

Aquesta nova etapa del Pla es tradueix en un treball conjunt més intens dels municipis en dos dels clústers identificats a la zona: salut i alimentació. Des de Sabadell liderem el clúster de Salut, al qual també s'hi incorpora Terrassa i l'altre clúster d'Alimentació, liderat per Barberà, tractarà les potencialitats de la indústria alimentària.

També s'han exposat les principals línies de treball i fases que s’enceten a partir d’ara. Algunes de les activitats previstes en aquesta segona fase del Pla d’Innovació són grups de treball amb els agents d’innovació pertanyents als clústers amb l’objectiu d'endegar projectes conjunts. Igualment s’ampliarà el coneixement sobre les característiques i les potencialitats de les empreses del territori amb l’objectiu de reforçar aquests clústers. La implicació de les empreses en aquesta fase juntament amb la voluntat de treballar de forma coordinada en projectes concrets serà l'element clau.

De fet ja vam tancar la primera fase del pla amb l’elaboració d’una diagnosi del territori per establir les accions. L’estudi realitzat ens ha permès determinar quines concentracions d’empreses i altres agents innovadors relacionats entre sí, en aquesta zona geogràfica poden conformar una línia de negoci especialitzat amb avantatges competitives, els anomenats clústers.
Ara més que mai cal treballar plegats per sortir reforçats de la conjuntura actual.

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola Montse:
Fets, No paraules, com el slogan del PSC, Molt bé.