19 de juny 2007

El nou consistori de Sabadell

Aquest dissabte, en el meu cas per tercera vegada, la ciutat va viure el procés de constitució del nou consistori, en la VIII legislatura. Així mateix, vam elegir de nou en Manuel Bustos com a Alcalde, també per tercera vegada.

Al matí quan em vaig llevar no era conscient que una vegada més tornaria a tenir l'honor de representar la meva ciutat, Sabadell, com a regidora. Però de camí cap allà, em va venir el pessigolleig a l'estómac de nervis i emoció sostinguda del moment abans d'entrar al ple. Un cop comença l'acte, torna l'emoció, ara més intensa.
Vaig viure un altre moment emocionant. Vaig prometre el càrrec, amb responsabilitat, amb força i il·lusió renovada. Suposo que com van fer tots els altres companys i companyes del consistori.

Després van venir els discursos de cada candidat i candidata que es proposava per a Alcalde, abans de les votacions. Cada un d'ells va donar pistes de com seran els portaveus en la seva tasca a l'Ajuntament. En Magí Rovira, d'ERC, fluixet. No va semblar que havia estat Alcalde d'un altre municipi. Segurament els nervis el van trair. Va parlar del model de ciutat pel qual treballaria i es va proposar a ell mateix com a Alcalde.

En Jordi Soriano, del PP, va estar molt bé. Va fer un discurs de ciutat, global, però molt en positiu, ben estructurat i coherent amb les seves idees. Per cert, té una veu penetrant i intensa, amb molt bona dicció!

Després l'Isidre Soler de l'Entesa per Sabadell. No ens va sorprendre. Durant el seu discurs gairebé només va parlar de nosaltres, del PSC. Evidentment en negatiu. També va parlar del model de ciutat pel qual aposta el seu grup. També es va proposar a ell mateix com a Alcalde.

Tot seguit la Carme Garcia, d'ICV-EuiA. Semblava que s'havia equivocat de lloc. Semblava al seu escó del Congrés dels diputats de Madrid. Va parlar dels 30 anys de democràcia i poc de la ciutat de Sabadell. Denota que no la coneix, ni la seva gent ni la seva configuració física. Parlava en abstracte. També es va proposar a ella com a Alcaldessa.

La cinquena intervenció la va fer en Carles Rossinyol, de CiU. També fluixet. Més que fluixet, "novato". Va parlar d'obvietats de l'administració local, del seu funcionament, de la seva dinàmica. Com deia, de manual d'administració local. No va ser un discurs polític, va ser un discurs administratiu. Això sí, amb un altre estil!

Fa gràcia que parlin de transparència justament els que entren nous. Que no saben que la trasparència és un dels trets que caracteritza l'Ajuntament de Sabadell? Per què es pensen que l'Alcalde fins ara, i crec que continuarà, tenia la generositat de convidar l'oposició a formar part de la Junta de govern local? Que no saben que també hi ha una comissió de contractació (és voluntària) en què s'analitzen i estudien tots els contractes que fa l'Ajuntament, tots. Que no saben que tant el pressupost com la liquidació dels comptes de l'Ajuntament estan penjats a Internet des del 1999? Això només en són alguns exemples. L'assistència a les comissions informatives, a les juntes de govern o consells d'administració segurament els farà deixar de dir mentides (això si hi assisteixen és clar!).

Com abans explicava, alguns també van parlar del model de ciutat. Ara bé, no vaig veure cap diferència al model de ciutat que durant vuit anys han estat treballant els governs de Manuel Bustos. Que me l'expliquin amb més concreció, perquè així en general no vaig saber veure el tret específic o diferent.

El darrer, en Joan Carles Sánchez, el portaveu del PSC. Com ja ens té acostumats, va estar brillant. Va parlar de la ciutat, de la seva gent, de les entitats, en positiu. Treballant plegats en positiu aconseguirem els objectius que la ciutat es mereix.

Un cop acabat el torn de presentació, va venir la votació. El resultat, 13 vots a favor de Manuel Bustos, 5 per Carles Rossinyol, 4 per Carme Garcia, 2 per Isidre Soler, 1 per Magí Rovira i 2 abstencions. Per tant, queda proclamant Alcalde Manuel Bustos. Tot són aplaudiments, públic dret tant al Ple com a les diferents sales de l'Ajuntament. Llegiu el discurs d'investidura al seu bloc.

5 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Se´t veu amb molta il-lusió. Endavant, és una magnifica feina, treballar per millorar la vida de les persones.

Anònim ha dit...

Endavant m'ha encantat el teu comentari sobre l'investidura. Ets genial.

El que més m'ha encantat és la teva inocencia després de fardar de tanta maduresa. Nomès has parlat bé del candidat del PP i dels teus. Ay senyor que inocent!

Anònim ha dit...

Això d'innocent per què? Perquè faig un comentari positiu dels meus? És més aviat lògic no creieu? Perquè faig un comentari positiu de qui no parla malament de nosaltres? també és lògic, no creieu? Bé, consideraré que li vols donar el sentit literal de la definició del diccionari "innocència
1 f. Condició d’innocent, de qui no ha fet el mal, de qui ignora el mal. 2 Innocuïtat.

Altrament, et demanaria anònim que m'explicitessis millor què has volgut dir titllant-me d'innocent...

Anònim ha dit...

Presentar projectes diferents o maneres de fer diferents al PSC que és el partit que està governant no és parlar mal·lament del PSC si no mostrar una opinió diferent.

L'oposició està criticant la vostra acció de govern que ja porta 8 anys de feina.

Però és que no només l'oposició política de Sabadell parla mal·lament de la vostra acció, almenys ells tenen la sort de poder comunicar el seu descontent ,si no molts ciutadans de Sabadell, alguns especialistes en arees ,que crec que haurieu d'escoltar més, doncs la societat actual va cap un camí d'aprofitar el coneixement humà vingui d'on vingui, i els projectes cada cop més tenen menys autoria.

En el teu comentari sobre el ple d'inici de la legislatura s'observa una burla cap a gent que aquest any ha renovat les cares del consistori. Aquesta gent potser te més experiencia que tu en temes que fins i tot tu estàs dirigin i no tenen la sort que tens tu per a poder fer servir els seus coneixements.

Alguns especialistes fins i tot han d'exercir fora de la seva ciutat, per això et demanaria una mica de respecte perque a Sabadell moltes places les estan ocupant els 'teus' i ells han de treballar en unaltre ciutat, ja no et parlo dels que estan a l'atur.

A l'escola vaig aprendre que els que anaven de madurs resultaven ser els més immadurs. He utilitzat el tema d'inocència perque les teves paraules és podrien utilitzar com un apoiament teu als 'teus' i al PP que podrien denotar un pacte, com ja ha dit part de l'oposició, perqué son dels únics que parles bé. I llavors trobo que és un comentari inocent que no faria cap polític amb experiencia.

Agraeixo la teva democracia a l'hora de publicar els comentaris, doncs altres dels 'teus' estan utilitzant la censura per part de l'amo del BLOG i només apareixen els comentaris bons. Et demostro amb aixó que no tot és la política del no com estan dient els 'teus' aquests dies i naturalment no tot ha de ser negatiu. Amb aquesta actitud la idea meva sobre la teva persona que era amb punts negatius pasa a tenir una valoració més positiva. Peró l'estima a la meva ciutat i el veure la falta de projectes vaja cap projecte en l'area que precisament jo domino i que tu dirigeixes no em permeten tenir una visió positiva cap a la teva feina, recorda que ja portes 8 anys, per el que ja no m'aportes il·lusió.

La teva visió positiva sobre la feina que heu fet en aquests 4 anys es recolça molt en les obres i jo mateix i molts ciutadans estem demanan gestió, menys obres i més gestió. La gestió porta feina ben feta i obres també ben fetes.

A l'era moderna s'està veient que els bons dirigents i els que aporten bons projectes a la societat son els cohesionadors i l'alcalde que han escollit els 'teus' no és caracteritza precisament per aquesta figura. Crec que és el que precisament critiquen molts ciutadans de Sabadell i l'oposició.

I sobretot per la responsabilitat que tens : els 'teus' son els ciutadans de Sabadell, els que t'han votat i els que no i en un cens de 150000 persones només han sigut 30000 persones el teu treball ha de ser també per les 110000 persones que no han votat els 'teus' i els altres 50000 que no poden votar. En total 160000 persones aproximadament.

Salutacions

Anònim ha dit...

En primer lloc, anònim, m'agradaria saber amb qui m'estic escrivint. Habitualment sé amb qui parlo, i si algú s'amaga sota un anònim és que no es vol mostrar amb la seva identitat segurament per algun motiu.

Per altra banda, en els meus comentaris hi ha una descripció des del "meu" punt de vista, amb absolut respecte per a tothom, però el meu punt de vista. La interpretació que en fas com a burla crec que no és del tot encertada. Almenys això no és el que he volgut transmetre, i no es dedueix literalment del que jo he escrit.

La nostra acció de govern la pot criticar l'oposició, com ho ha pogut fer durant els 8 anys anteriors, però també ho poden fer habitualment altres col·lectius o ciutadans i que ja ens les fan arribar per diferents canals. També és lògic i normal que en discrepem des de l'acció de govern.... Ens costarà acceptar-ho, o no. Tu tampoc sembla que acceptis el que jo dic de la meva visió del tema.

Veig que el que a mi em dius, i en certa mesura em retreus, també ho estàs fent tu no acceptant el que jo pugui dir i com ho pugui dir dels que van parlar i que lògicament coincideix amb els grups de l'oposició.

Quan em demanes "una mica de respecte perque a Sabadell moltes places les estan ocupant els 'teus' i ells han de treballar en una altra ciutat, ja no et parlo dels que estan a l'atur" no entenc a quins especialistes t'estàs referint, ni tampoc a quina àrea de la meva responsabilitat. No sóc conscient en cap moment de manca de respecte per ningú per aquests temes. Recorda-m'ho si coneixes algú que es trobi en aquesta circumstància.

Quan parles de manca de projectes en l'àrea que jo dirigeixo i tu domines. De quina àrea parles? En quins projectes estàs pensant que la ciutat necessita? de ben segur que si tu vols, te'n puc explicar uns quants...

És curiós que constantment estiguis parlant dels "meus" no pas jo. Veig que fas bàndols. Tampoc no és cert que el nostre alcalde només el vagin escollir els "meus". El van votar més de 30.000 ciutadans (i t'ho ben asseguro que ja ens agradaria que tots fossin del PSC). Al següent candidat li van donar suport 11.000 ciutadans, una lleugera diferència.

Si em dius innocent perquè dono suport als "meus" que tu dius, és també lògic. Som el mateix equip, i treballem conjuntament i compartim la visió de les coses.

Finalment, sobre la responsabilitat que tinc, tinc molt clar, i crec que durant aquests vuit anys ho hem pogut demostrar, que governem per a tots els ciutadans. No crec haver fet cap comentari ni cap acció que a priori hagi exclòs cap ciutadà.... almenys aquest ha estat l'esperit del meu treball.

Sento la teva visió negativa de la meva acció de govern durant aquests anys i que et pugui il·lusíonar poc que continuï. Tot i així em continuaré esforçant perquè al màxim de gent es pugui sentir engrescada pel que fem.Per altra banda, veig que m'estàs titllant de políticament immadura, oi? Possiblement, és la teva visió. No sé per quin motius t'has configurat aquesta idea de mi.

Bé, si vols que continuem el diàleg, estaria bé que t'identifiquéssis, per poder parlar amb molt més encert...
Moltes gràcies!
mct