03 de desembre 2007

Cap de setmana intens


Aquest cap de setmana, ha estat intens d'activitat. Vam començar divendres a la tarda amb l'encesa dels llums de Nadal. Al vespre la celebració de Sant Eloi, patró del gremi del metall, organitzat pel Centre Metal·lúrgic de Sabadell i comarca. Va ser motiu de trobada pel món econòmic vallesà, amb l'assistència de Joan Trullen, Secretari d'Indústria del Govern de l'Estat i Joan Rosell, president de Foment del Treball, a banda de l'Alcalde de la ciutat, i alcaldes i alcaldesses de tota la comarca.

Per continuar, dissabte al matí una bona notícia per la gent del centre de Sabadell, la consellera de Salut, Marina Geli, va visitar la ciutat per inaugurar el CAP Centre i la delegació territorial de l'Agència de Salut pública. Una mostra del que comentava dels fets. Respecte a l'assistència primària, Sabadel ha fet un salt qualitatiu important amb la posta en marxa de nous caps com l'inaugurat i posat en servei. A la tarda, l'Agrupació de pessebristes de Sabadell inaugurava la tradicional exposició de pessebres d'enguany. De fet, aquest acte, l'encesa dels llums de Nadal i la inauguració de la Fira de Santa Llúcia, han són el sortida per a la preparació de les festes nadalenques.

I finalment avui diumenge, al matí la celebració dels 30 anys de la masia de Sant Oleguer organitzada pel Club Falcons, amb ballada de l'Esbart, la Cobla Contemporània i ballada de sardanes. A la tarda, a la Faràndula l'acte de celebració del dia mundial contra la Sida. Ha estat un festival de dansa i el concert de la Bet molt encertat per sensibilitzar contra malaltia sobretot en un segment de població amb més risc, els joves. Hi ha hagut una assistència important d'aquest públic cridat per l'espectacle, però que ha servit de ganxo per conscienciar de la importància de la prevenció en les relacions sexuals. Caldrien moltes entitats com Actua Vallès per abordar problemàtiques socials que només des de l'administració no s'hi arriba.

Ja veieu, un cap de setmana de descans, però intens en activitats ciutadanes. Una altra forma de fer país i ciutat, també.

2 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Quina vitalitat a tots els terrenys al Vallés, és bó seguir-ho a través del teu blog.Teniu un gran teixit associatiu, senyal de cohesió social , veritat?

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

I tant! de fet Sabadell al capdavant del Vallès lidera una de les comarques, sinó la que més, amb més dinamisme de Catalunya. I com tu bé dius, això és un tret que facilita la cohesió social. I tant...
Gràcies pel comentari