07 de juliol 2008

De tornada del 37è Congrés...


8 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Montse:
Realment el PSOE ha dónat una lliço en aquest Congrés , defensant l´immersió llingüistica de que comprén Catalunya, una miqueta millor que altres, que...és una pena, fan d´aixó cavall de batalla politica, penso que el Psoe i el Psc , han dónat una lliço, competint en aquest tema per l´espai electoral de centre de CIU, mentre´s el PP s´equivoca, erre que erre, en fer d´aquest tema una confrontació.
Tota una senyal de comprensió cap a Catalunya del Psoe.
Espero que ho hagis passat bé, al Congrés i....ara a per el del PSC.
Edmón.

Anònim ha dit...

Senyora diputada: pot donar xifres de quina ha sigut la despessa d'aquest congrès? Ha pagat vosté el seu viatge, si no és així, quan ha sigut la quantia que ha rebut en dietes?

Salutacions

garmir ha dit...

Hola:
Montserrat Capdevila no es mereix aquests comentaris ofensius, si al Parlament de Catalunya hi ha una persona brillant, honesta i digna que es preocupa per les persones, les tracta de tu a tu, aquesta persona té un nom: Montserrat Capdevila.
No es mereix aquesta critica injusta, amb ella desde el respecte , és pot discutir, del que es vulgui, peró si hi ha un exemple de parlamentària modèlica és ella, i ho dic jo que del tot no acabo de compartir la seva ideologia i tot ser competidors politics i quan cal debatim i durament, no treu que senti per ella amistat i respecte, no s´ho mereix aquest comentari.és molt treballadora.
Edmón.

Anònim ha dit...

Senyor anònim:

Jo també segueixo la trajectòria de la senyora diputada Montserrat Capdevila i, si ella m’ho permet, voldria fer unes reflexions sobre les vostres preguntes.

De primer voldria agrair l’esforç que heu fet per manifestar-vos en català ja que, pel vostre escrit, dedueixo que no és la vostra llengua habitual. Us ho dic molt sincerament: si l’he encertat, és un gest que us honora!

En segon lloc, jo no conec en absolut les xifres que demaneu. Imagino que el cost d’un congrés deu ser similar per a tots els col•lectius, sigui de flequers, d’advocats, d’agències de viatges o d’informàtics. I considero ben lícit que les entitats destinin part del seu pressupost en aquest tipus d’esdeveniments. Pel que jo sé, en el món associatiu és habitual que tots els seus membres paguin una quota d’associat. Jo mateix pertanyo a algunes entitats culturals i sempre he pagat la quota corresponent, per bé que durant alguns anys vaig dedicar moltes hores de lleure a alguna d’elles per tirar-la endavant, com fan cada dia molts ciutadans anònims. Imagino que vostè es farà càrrec de què li parlo...

No sé si la senyora diputada ha anat al Congrés que, per cert, era del PSOE i, que jo sàpiga, ella pertany al PSC. Petita però important diferència: el mateix acudit reflecteix una divergència entre les dues formacions. Avui dia, però, les noves tecnologies permeten estar molt al cas de tot. Molts d’aquests mecanismes estan a l’abast de tothom: els diaris, la ràdio, la televisió... El grau de coneixement depèn de l’interès que cadascú tingui per informar-se. En tot cas, trobo que heu pressuposat massa coses: que ella ha anat al Congrés, que li han pagat el viatge i les dietes (confesso que jo també he fet una pressuposició en començar aquest escrit!).

Per últim, i dispensi’m si li semblo malpensat, però intueixo un cert to amarg en el seu comentari: ¿vostè no serà dels que pensa que ningú no mou un dit si no és a canvi de diners, oi? Si considereu com a pròpia la reflexió del meu segon comentari, us prego que em perdoneu per la meva greu equivocació.

Un VISCA pels que gaudeixen treballant en el que els agrada!

Anònim ha dit...

La seva primera deducció és erronia, la meva llengüa habitual és el català.

La meva pregunta és pot referir a qualsevol dels congresistes, s'han pagat el seu viatge? En els sectors que vosté ha mencionat, informàtics... per accedir als congressos s'ha de pagar una quota d'accès. Sense tenir en compte l'allotjament que va a part.

Les xifres que demano és nomès per curiositat.

Li recomano que aprofiti Internet per adquirir més coneixement sobre el finançament dels partits, posi en pràctica el que diu.

garmir ha dit...

Hola:
Reitero el meu recolzament a la diputada Capdevila, té tot el meu suport.
Edmón.

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Gràcies pels comentaris i el suport Garmir. A l`'anònim de la pregunta, dir-li que no he assistit presencialment al Congrés del PSOE, però sí virtualment, amb tot el sistema del web 2.0 que ha estat com si ho visqués en directe (twitter, blocs, etc.) sense cap més cost que la tarifa plana de connexió a la línia adsl de què disposo a casa, a partir de fer xarxa amb les persones que sí hi han assistit.

Respecte a la pregunta de com es deuen sufragar els costos, només recordar que tots els afiliats fem aportacions a partir de quotes i altres aportacions voluntàries amb les quals es poden fer front a despeses d'aquest tipus, almenys aquest és el sistema que usa el PSC. El PSOE ho desconec, però ja preguntaré. Moltes gràcies!
Montserrat Capdevila

Anònim ha dit...

Com és que ara voleu ocupar l'espai de centre sempre representat per CiU i atraure part de l'electorat d'aquesta federació quan segons vosaltres fan política conservadora, de dretes i xenòfoba? No és massa incongruent tot això? Ens heu titllat de dretes i de racistes i ara ens voleu incitar a que us votem? Vinga home! Bon vent i bona barca! El tonto que us cregui que us compri. La majoria no ens comprareu!