02 d’octubre 2008

Notícies

Avui voldria compartir diverses bones notícies que hem pogut viure i conèixer al llarg del dia, en contraposició a les que en els darrers mesos sembla que ens portin davant de la debacle, i més després de sentir alguns grups parlamentaris de l'oposició que parlen amb termes tan catastrofistes que sembla que tot s'enfonsi.
  • La primera bona notícia la compartia fa dos dies, i és que el govern de l’Estat invertirà 4.626 milions d’euros a Catalunya el 2009, un 6% més que l’any passat. Justament en un moment de pressupostos austers.
  • La segona bona notícia és que finalment hem estat capaços d'arribar a una resolució conjunta, els tres grups de govern juntament amb el principal partit de l'oposició, que posa de manifest la unitat catalana davant la negociació del finançament.
  • La tercera, l'he pogut llegir a El País, que Catalunya ocupa el lloc número dotze a escala mundial i el tercer a escala europea, només per darrere d'Irlanda i Portugal, en atracció d'inversions estrangeres, que es concentren, principalment, en els àmbits més "tradicionals" de l'economia, com són els sectors productius i manufacturers.
  • I la darrera bona notícia, a escala local, és que avui s'ha inaugurat una nova empresa a Sabadell, de disseny i distribució de roba de treball... Aquests dies que només sentim a parlat de tancament d'empreses, és un bon contrapunt...

Les males notícies del dia són les dades de l'atur a Catalunya, i a l'Estat.

3 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Montse:
Uiiiii, aqui una mica de critíca, tractés de minimitzar la noticia desagradable important, l´atur català, peró ....bona politica, molt hàbil, fent cortina de fum.

Montse, Montse, l´atur és la noticia per desgràcia.

El teu amic, Edmón.

garmir ha dit...

Hola:
Perdona´m he canviat d´opinió, després de llegir les noticies del diari d´avui amb els ERES de la SEAT i els acomiadaments de la FRIGO, crec que el pànic no ens ha de agafar i tens raó tu, s´ha de transmetre un missatge de confiança, i.....sobre tot el que cada dia que passa , considero més important que les xarxes socials de suport a les persones funcionin adequadament, això és importantíssim, perqué la gent no es quedi penjada. El Pànic no ens ha d´agafar i al llegir LA VANGUARDIA d´avui de veritat que donava una mica de pànic, per aixó tens tota la raó, donant confiança.
Edmón.

garmir ha dit...

Montserrat:
La crisi és més greu, del que ens pensavem, mira Bush, pensa nacionalitzar la banca, crec que de bones noticies en anys no en vindran, tot s´enfonsa , mira l´Ibex.
és un atac a la classe mitjana serem els més perjudicats, com les xarxes socials de suport no funcionin, ja saps....quan la clase mitjana es proletaritza surt l´extrema dreta.
Hi ha perill.
Edmón.