15 de març 2011

La meva explicació

Des de 1999 que sóc regidora del districte 6è de Sabadell (del sud) he assistit a l'assemblea de l'Associació de Veïns de la Creu de Barberà, sota la presidència d'Antònio Gonzàlez (històric militant d'EUiA), el qual fins i tot em feia seure i presidir la taula de l'assemblea, com per altra banda també fan la majoria d'Associacions de Veïns del districte del qual sóc regidora.

Fins i tot l'any passat 2010, ja presidida l'assemblea per l'actual presidenta Anna López (i des de fa poc candidata d'ICV a les eleccions municipals) hi vaig assistir, vaig seure a les darreres files i, fins i tot, se'm va convidar a explicar el projecte del pla de barris que s'acabava d'aprovar al districte.

Enguany, dissabte passat, vaig adreçar-me a assistir, com cada any, a l'esmentada assemblea, i en arribar era tancat amb clau i a l'entrada hi havia una persona que em va dir que no em deixava entrar a l'equipament municipal.

La reunió se celebrava al centre cívic municipal de la plaça de Castelao de Sabadell. No vaig poder entrar a l'equipament municipal del qual com a regidora del districte i per delegació de l'Alcalde si hi passa alguna cosa en som els responsables.

Vaig marxar cap al meu cotxe amb la intenció de tornar-me'n a casa. En arribar al cotxe que era a uns 100 metres del centre cívic vaig veure que hi arribava la policia. Em vaig esperar observant i vaig veure que entraven al centre cívic.

Vaig interpretar que si hi anaven policies volia dir que hi passava alguna cosa i per tant m'hi vaig tornar a adreçar. En ser allà, no vaig poder entrar. A dins hi havia els mossos d'esquadra.

Al cap d'una estona va arribar la policia municipal, que per altra banda és la competent en un equipament municipal i els mossos els van deixar entrar. Jo també vaig entrar amb ells a l'equipament, no pas a l'assemblea.

En ser a dins els mossos ens van explicar que la presidenta havia trucat avisant que hi havia una persona violenta, però en arribar van preguntar i es tractava d'una soci que exercia el seu dret a intervenir a l'assemblea, una mica alterat, això sí.

Aquesta persona és militant del PSC i sembla que va queixar-se en saber que no se'm permetia entrar i que a més la presidenta em començava a insultar tant a mi com a l'Alcalde, en una clara utilització política del seu càrrec. Aquest soci es va discutir verbalment amb la presidenta i, segons em va explicar posteriorment i van corroborar d’altres membres de l’Associació de Veïns, se’l va insultar i amenaçar. Tot i així, deixar constància que aquesta part me la van explicar posteriorment perquè jo no hi era a dins.

Sembla que es va dissoldre l'assemblea, no sé ben bé com ni per què, donat que jo era a fora, i així es va acabar la història.
La qüestió és que avui en un comunicat m'acusen d'abús de poder i ICV-EUiA demana la meva dimissió.

Tenint en compte que es tracta d'un equipament municipal, que sóc la regidora delegada i responsable del districte, no sé quin problema hi ha que jo vulgui assistir, com he fet sempre, a una assemblea d'una entitat, que per altra banda és d'interès públic que se suposa que no ha de tenir cap problema per acomplir els principis de lleialtat institucional, transparència i participació.

Per acabar, només afegir que és absolutament falsa la versió dels fets que dóna la presidenta perquè, en cap cas, vaig entrar a l’assemblea ni vaig utilitzar la policia municipal per res. Aquesta hi va anar en estar allà els mossos d’esquadra i tractar-se d’un equipament municipal.

6 comentaris:

Josep Rincon ha dit...

Em sap molt greu Montse. Realment parlar , escoltar , dialogar, discutir, etc no hauria de ser tan complicat . Ànims

PD. Desprès diem que el politics no “trepitjant el carrer”

garmir ha dit...

Tot el Suport Montserrat,no pot ser que les Bones persones intentin parar la seva activitat politica.

Jessica ha dit...

ÀNIMS!!!
La veritat sempre posa a tothom al seu lloc

Associació C. Carme Obradors ha dit...

Estimada Montse:

Nosaltres, els joves de la Associació Cultural Carme Obradors estem al corrent de aquest fet (com no), el qual creiem que es totalment injust, inclus antidemocràtic. Dir-te que pots comptar amb nosaltres per a qualsevol cosa que fassi falta.
T'animem a que continuis treballant com fins ara!
Records.

Unknown ha dit...

Montse, sobra mi total soporte. Primero, no ha lugar a la solicitud de tu dimisión. Ni te lo plantees. Y segunda esta señora como socia de la AVV de la Creu de Barbera, puede solicitar los copia de los ESTATUTOS de la AVV y actuar en consecuencia, si observa alguna IRREGULARIDAD. Lógicamente está de más decirte que le puedes dar mis datos a esta persona si necesita asesoramiento para hacerlo.

Quiero dejar claro que, Montse, la impresión que me ha demostrado durante muchos años, es la de una persona que esta por encima de la política, primero es persona, luego es ciudadana, nunca olvida sus compentencias y sabe estar en su puesto con las OBLIGACIONES y derechos que él le merce. Y a ratitos perdidos, pocos, es política.

Montse, me dejaras que cite a uno de mis ídolos Confucio. y que te describe perfectamente.

"Donde hay educación no hay distinción de clases"

Y otros para los que no quiero nombrar.

"Una voz fuerte no puede competir con una voz clara, aunque ésta sea un simple murmullo"

Y esta es mia:
"Sigue el camino que llevas, por que te lleva a buen puerto". Animos

carmen ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.