26 d’abril 2007

El darrer ple: decebedor

Avui ha estat el darrer ple resolutiu d'aquest mandat. Hauria d'haver estat un ple de tràmit, amb 20 punts en què, entre d'altres, s'han aprovat temes relacionats amb el dispositiu electoral: sorteig dels membres de les meses, registre d'interessos dels electes, etc. Tot i que també s'hi han considerat alguns temes amb certa transcendència: CAP Concòrdia, Biblioteca del sud, Sant Pau de Riusec, Cifuentes.

Fins aquí, res d'especial, a banda de què tots ells s'han aprovat per unanimitat, com passa habitualment gairebé en el 90% dels temes. L'ambient mogut ha començat a partir dels punts 17 a 20. Qui s'ho hauria d'imaginar!

El debat ha començat a les mocions sobre la Caserna de la Guàrdia civil. Aquí hem pogut veure l'actitud electoralista d'alguns grups. Vaja, dels grups que de forma conjunta han presentat un contenciós administratiu contra el conveni que l'Ajuntament va signar amb el Ministeri de l'Interior. Aquí el nostre portaveu, Joan Carles Sánchez, no hi ha escatimat en explicar brillantment els fets. Ara bé, hem trobat com si a l'altra banda no hi hagués ningú. No hi ha manera, i no només això, sinó que a més les ganes són de generar confrontació.

Aquestes ganes han continuat en el darrer punt: la proposta del canvi de nom del CAP Nord per Josep Maria Plans. Sembla que no hi ha consens ciutadà a fer el canvi de nom, però sí a fer el reconeixement en algun altre espai, carrer o plaça, cosa que han demanat gairebé tots els grups. Aquí altra vegada la tossuderia i les ganes de generar confrontació de l'Entesa per Sabadell, fins al punt que ha provocat que algun exaltat ens hagi insultat al Ramon Burguès i a mi mateixa. Sembla mentida que a més de les ganes de generar confrontació de l'Entesa, també hi hagi mala educació i manca de respecte.

Per acabar, a l'apartat de precs i preguntes, en Paco Fernàndez, regidor del grup municipal d'ICV-EUIA s'ha alçat i ha començat a explicar els motius pels quals presentava la seva dimissió. Ha estat contundent i implacable. Dimiteix per coherència. Resulta que els seus l'han fet fora del partit perquè no està d'acord en com estan duent a terme l'estratègia electoral: per pur tacticisme electoralista van decidir afegir-se al contenciós que l'Entesa per Sabadell va presentar contra el conveni de la Caserna amb el Ministeri de l'Interior. En conclusió, la seva expulsió ha estat motivada per defensar un projecte de ciutat: el Parc de Salut, donant suport a l'equip de govern (amb el qual ell en nom del seu partit va governar durant 6 anys). Emotiu, però clar i contundent.