25 d’agost 2008

A la feina, amb molt per fer

Avui comencem de nou l'activitat municipal a Sabadell. Ens reunim l'equip de govern per plantejar el nou curs polític, que ens prepara molts reptes per endavant, i sobretot, molta feina.

Tot sortint de casa un veí m'ha recordat que ja són moltes les persones (més de quaranta) que okupen les cases del carrer de Lacy i Gurrea, i que generen molts inconvenients al veïnat: molta brutícia, soroll, incivisme i bandalisme, a banda de noves okupacions al carrer de Riego, Balmes, etc.

Comentem el tema a la reunió de govern, l’Alcalde posa fil a l’agulla i organitza un dispositiu específic per intentar solucionar la situació, que en aquests moments està en mans de la justícia. Per tant, la setmana comença amb aquesta tasca, informant i recollint informació dels veïns afectats, a banda d’un seguiment policial intensiu.

Per continuar s’ha plantejat el nou període que ens ve al damunt, amb una crisi mundial que ni els Premis Nobel d’Economia no saben com abordar, i que continuarà afectant els ciutadans de Sabadell amb l’atur. Per tant, nou encàrrec: fer un seguiment exhaustiu dels indicadors d’atur, activitat econòmica, etc., de la ciutat i de Catalunya per anar-los traslladant a la Junta de Govern Local, tant al govern com a l’oposició, així com estudiar nous dispositius per atendre els ciutadans que es trobin en situació d’atur o que pateixin més la situació. L’equip del Vapor Llonch ens hi posem a treballar.

Altres temes com les ordenances i el pressupost agafen un segon pla, donat que formen part de les qüestions que cal abordar per fer front a la situació, especialment per poder pel que fa als temes socials, també de cara a les jornades econòmiques que es faran a la ciutat a l’octubre per analitzar la situació i fer propostes.

El darrer tema que ens ocupa és repassar la preparació de la Festa Major de Sabadell 2008. El regidor ens informa que tot és a punt.

Tots hem carregat les piles i marxem de la reunió amb un munt d'encàrrecs i feina per tirar endavant, i això que l'activitat frenètica de la ciutat encara no ha començat, ni ho farà fins després de Festa Major i l'Onze de Setembre.

En tot cas, bona reentrada a la feina a tothom!

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola:
És de esperar que tot surti bé, respecte als Okupes no deixa de ser curiosa la noticia que prta avui LA VANGUARDIA, fins a 3 anys de presó per els okupes a Holanda, una de les patries d´aquest moviment anti-sistema, també a la Pàgina 2, LA VANGUARDIA abaix de tot esmenta que ara a Catalunya amb el tripartit, la propietat privada no es té tant en compte i els moviments okupes, deixa caure, viuen, el seu moment daurat a Catalunya.
Edmón.