20 d’agost 2008

Sabadellencs a Tornafort

Anant de vacances pel món és habitual trobar sabadellencs a tot arreu, a Londres, després pel Pirineu. En aquesta ocasió, aprofitant una visita familiar per Santa Maria, vaig tenir l’oportunitat de visitar l’exposició que l’entitat Figuraires i Artesans de Sabadell ha muntat a Tornafort, petit poble del Pallars Sobirà, que acull el centre d’interpretació del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Per cert, l'anècdota fou que vam trobar tot el poble reunit a la plaça de l'església reunits en el procés participatiu que convocava l'Ajuntament per definir com havia de ser l'entrada del poble.

L’exposició, excel·lent, amb el títol Mostra d’etnografia catalana. Diorames i figures de la vida rural, és una mostra de records per a la gent gran, i per altra banda, una imatge pedagògica dels temps passats per als joves. Vaig aprofitar per fer-ne alguna fotografia.

Als que tingueu l'ocasió d'anar per aquelles contrades us recomano que la visiteu, donat que hi serà fins al mes d'octubre de 2008 a l'antic estudi de Tornafort. Vegeu-ne la notícia al Diari de Girona.