21 d’agost 2008

Recta final d’agost

Gairebé a la recta final de les vacances, acabant d’assaborir els darrers dies del paisatge bucòlic de l’Alt Pirineu, a la zona del Parc Natural de l’Alt Urgell i Pallars Sobirà, ens ha impactat i commogut fortament conèixer la notícia de l’accident esdevingut a Barajas. Des d’aquestes línies voldria traslladar el condol pels morts i els ferits per l’accident. Justament aquest incident em fa reflexionar de com som de vulnerables, justament en aquests dies que hem agafat molts avions i trens.

La primera part de les vacances les hem passat a Londres, i allà sí que hem viscut de prop els riscos del que van ser els atemptats al metro del 2005, donat que ha estat el transport majoritari que hem utilitzat per desplaçar-nos amunt i avall. N’hem constatat el bon funcionament, amb “puntualitat britànica” i freqüències excel·lents. També hem experimentat l’ús intensiu que se’n fa per part de tothom. Hem pogut viure de prop la utilització de fortes mesures de seguretat i l’ús de càmeres de vigilància a tot arreu. L'altre gran acompanyant va ser el fred i la pluja.

També hem pogut viure el que des de Catalunya anomenem el “turisme de borratxera”. A les notícies de la CNN sortien les dades dels anglesos detinguts arreu del món, principalment a Espanya, especialment per aldarulls, vandalisme i violència arrel de borratxeres, així com atencions hospitalàries per raons etíl·liques, el nombre superava els 2.000. La preocupació del govern i de la ministra d’exteriors per intentar solucionar aquest fet eren palesos. També a Catalunya ens preocupa i en sentim a parlar cada període estiuenc.

La segona part de les vacances a l'Alt Pirineu, com ja he escrit abans. Vaig esmentar alguna activitat al post anterior. El que he pogut constatar és la feina feta pel govern català en els darrers anys amb la política de protecció del territori i la conservació del patrimoni natural i paisatgístic a l'Alt Pirineu amb el pla territorial parcial de l'Alt Pirineu i Aran, i els plans urbanístics dels diferents municipis i entitats descentralitzades que en resten afectats, de manera que el paisatge que conformen no es vegi alterat per l'especulació que en els darrers temps ha fet alguns estralls, i no cal que recordi què ha passat a la Vall Fosca.


1 comentari:

garmir ha dit...

Hola Montse:
Desitjo que acabis de passar unes bones vacances i molts exits en la feina politica al tornar.
Edmón.