04 d’octubre 2007

Oktoberfest de Munich i l'Eurodeco









Espectacular la moguda amb motiu de l'Octoberfest a Munich. Tot i que a mi no m'agrada, no vaig tenir més remei que tastar-la, donat que no hi havia cap altra opció per beure. Ara bé, fou espectacular veure l'arrelament de la identitat que tenen els bavaresos i com la manifesten en aquesta celebració. Això sí que és ser Europeu, socialment avançats, oberts a Europa i al món, però amb un arrelament de les tradicions que fan enveja. Tots a la una, tot i la diversitat de procedència.

El motiu del viatge: assistir a les conferències de tancament de l'Equal Eurodeco i la signatura de l'acord de cooperació transnacional per l'ocupació.

2 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Montserrat, si vas estar a Baviera sabràs que desde la fi de la Segona Guerra Mondial mana democraticament a Baviera la CSU socialcristiana, un partit que combina el socialconservadurisme amb el progrès social, tu que hi vas ser-hi de aprop, com valoraries aquest model, el creus extrapolable a Catalunya, la combinació de proteccionisme social e innovació empresarial a la vegada? és bo per la Ocupació? jo crec que si, que n´opines tu?.
Gràcies per llegir-me.

Montserrat Capdevila Tatché ha dit...

Més que proteccionisme social, és benestar social, i progrés. És molt bo per a l'ocupació en la mesura que allà l'atur està molt baixet, el 4%. Justament hi vam anar per temes d'ocupació.
Crec que seria el model a intentar seguir. Ara bé, ens falten molts anys d'inversió pública en tecnologia, investigació i infraestructures. Fins que això no sigui així, no hi podrem arribar. crec que el camí l'hem començat pel progrés social i cal avançar amb tota la resta.

Des de Munich també es van interessar molt pel model de concertació del Vallès Occidental.