26 d’agost 2010

Llavors que fan brots verds

Tan important com tenir una bona llavor per tenir un bon fruit és saber com plantar-la i tenir-ne cura fins a veure-la germinar. A Sabadell es donen tots aquests factors en el terreny empresarial que creix de manera significativa durant aquest primer semestre del 2010. Dos dels factors que han pogut contribuir a aquest increment són la inexorable matèria primera local com és el característic esperit emprenedor de la gent de Sabadell, però també el suport per a la posada en marxa d'un projecte empresarial que es pot sol·licitar a l'Ajuntament, a través del Vapor Llonch.

De fet, cada vegada més persones emprenedores, autònomes i empresaris confien en els serveis de creació i consolidació del Vapor Llonch. D'aquesta manera, durant el primer semestre de 2010 s'ha arribat a la xifra de 92 empreses creades, dada mai assolida abans en un període de sis mesos pels serveis de suport locals, i que gairebé quadruplica la xifra assolida en el mateix període de l'any passat. Per tant, es tracta d'un increment superior a la mitjana estatal situada en un 5,7%, segons dades de l' l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En definitiva, estem davant de la valentia d'un conjunt de persones que ens mostren amb la seva empenta que posar en marxa un negoci és una forma de crear ocupació i alhora riquesa per al conjunt de la ciutat.

Per això, des de l'Ajuntament tenim cura de les persones emprenedores. Des de fa uns anys actuant com assessors o facilitadors de formació o tramitació d'ajuts i subvencions per a la posada en marxa d'una empresa o bé la seva consolidació. Però en el darrers temps, amb nous projectes que permeten reforçar el suport de l'Ajuntament al creixement empresarial com són l'adequació d'una nova oferta de sòl industrial a zones com Sant Pau de Riu Sec o el Ripoll, Fira Sabadell i la projecció d'un espai annex per a empreses o especialment la creació de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom amb seu al mateix Vapor Llonch, entre d'altres.

Des del govern de Sabadell estem convençuts
que perquè hi hagi noves oportunitats per a les persones que ara es troben en atur, cal potenciar i facilitar la creació, la implantació i/o el creixement d'empreses a la nostra ciutat i entorn. I així ho estem fent!