24 de juliol 2007

S'acaba el curs polític municipal

Ahir va tenir lloc la darrera sessió del ple municipal fins a setembre, el segon d'aquest nou mandat. Va tornar a ser un ple tens a la primera part del debat. Tens perquè alguns grups polítics de l'oposició tenen ganes de tensar. Ho va ser en un apartat, el del personal eventual, que no hagués calgut.

No hagués calgut per dos motius: un perquè és posar en qüestió la capacitat d'autoorganització del govern municipal a través del personal directiu, i l'altre perquè tensar i fer debats per temes d'organització municipal interna fa allunyar els ciutadans perquè parlem de coses que els interessen relativament.

L'important són els resultats, no com ens organitzem per aconseguir-los. Sobretot si es fa demagògia amb el cost, o amb si s'ha proporcionat més o menys informació... com argumentà CiU (cosa que es va demostrar falsa). És aquest intent del senyor Rossinyol de fer veure manca de transparència del govern a partir de les mancances pròpies. Hem de recordar que els ciutadans són més intel·ligents del que ens pensem i voler enredar-los amb falsedats sempre és contraproduent.

Algú diu que ara s'han introduït elements de debat i que el debat és bo. No sé què dir. Depèn del debat i de com s'orienti. Si el debat ens porta cap a l'engany, l'enfrontament, la mesquinesa i la demagògia, segurament el que aconseguirem és avorrir l'audiència.

Ara bé, si el debat és en la línia del que es va produir en el darrer punt, la moció sobre el traçat dels ferrocarrils, segurament anirem millor. I ho dic per la flexibilitat i la voluntat d'entesa que ha tingut el govern per arribar a un punt de trobada. No tant pel discurs que van fer els diferents grups de l'oposició, que tots van acabar dient exactament el mateix, orquestrats per no sé qui. Sorprèn tanta homogeneïtat i discurs únic!

Tot i així, el ple va acabar amb bon gust, el de la tradicional orxata que ens va oferir l'Alcalde per desitjar-nos unes bones vacances.

Des d'aquí també voldria desitjar unes molt bones i merescudes vacances a tothom que en pugui gaudir...

4 comentaris:

garmir ha dit...

Jo no soporto les baralles i menys per politica, en el cas del teu ajuntament deixen ferides obertes o després ja us calmeu i doneu la mà?. El millor és el segon.

Anònim ha dit...

T'haig de dir que en aquest nou mandat sembla que els nous regidors de l'oposició tenen ganes d'anar fent ganivetades i no sé si en algun moment voldran fer això de donar la mà. Fins el darrer mandat havíem viscut això, donar-se la mà i la bona relació malgrat la discrepància política, però ara sembla que hi ha interès a fer ganivetades amb ferida oberta. Sembla que en aquest nou període estan començant a aplicar un nou estil que no és pas bo.... crec

Anònim ha dit...

Crec que cada govern ha de tenir les seves persones de confiança, si mes no, tant els antics governs municipals de IC van tenir els seus, i no nomes carregs de confiança i ho dic perque ho varem viure de prop a casa; el meu pare va passar totes les proves per un lloc de treball de manteniment, pero... hi havia un senyor del "partit" IC al que li havien de donar el lloc de treball i el meu pare es va quedar sense la feina.

Anònim ha dit...

Benvolguts i benvolgudes comentaristes:
Per tal de tenir un diàleg més encertat, seria interessant que aquells que utilitzeu l'"anònim" us identifiquéssiu. Ho dic perquè hi ha alguns anònims que em tenen una mica despistada, i tal com ja vaig escriure en algun altre comentari, m'agradaria saber amb qui m'estic escrivint a l'altra banda. Per exemple, en tu garmir, o bé en joan, o en joaquim, o c.a.g, als quals us agraeixo que seguiu el bloc i m'hi feu aportacions.

Moltes gràcies!
Montserrat Capdevila