29 d’abril 2008

Ballada de Carnestoltes de l'Esbart Sabadell Dansaire

Tot passejant pel google, he trobat al youtube aquests enregistraments de la ballada de Carnestoltes de l'Esbart Sabadell Dansaire del dia 3 de febrer de 2008: la Jota els Reguers, i el pasdoble i la jota del Ball de Gitanes del Vallès. Els enllaço a la nota d'avui, així he pogut celebrar el meu particular 29-M: Dia Internacional de la Dansa 2008. Vegeu el missatge d'enguany de la Unesco.


Com podeu comprovar, també hi vaig participar. Com cada any és un moment en què els que ballem gaudim al màxim, i crec que el públic també.

Aprofito també per reproduir el missatge de Gladys Faith Agulhas, ballarina i coreògrafa sudafricana que m'ha semblat molt encertat i m'hi sento identificada.

"L'esperit de la dansa no té color, no té forma definida, ni talla. Però té el poder de la unitat, la força i la bellesa que es troba en nosaltres.

Cada ànima que balla, jove, vella o persona discapacitada, crea i transforma idees en moviments d’art que canvien la nostra vida. La dansa és el mirall que reflecteix l’impossible en possible, perquè tothom pugui tocar-la, escoltar-la i experimentar-la.

Els sons dels nostres cors i la nostra ànima són el nostre ritme. Cada un dels nostres moviments rebel·la la història de la humanitat. És l’element en el qual l’esperit humà pot abraçar la llibertat absoluta. Cada vegada que les nostres mans toquen, passa alguna cosa bella.

El que l’ànima recorda, el cos ho representa a través del moviment. Per això, la dansa és la força curativa a la qual tothom pot accedir, tu ets els meus ulls i jo sóc els teus peus.

Celebreu el Dia Internacional de la Dansa. Utilitzeu la vostra passió per la dansa per a curar-vos mútuament. Unifiqueu la vostra comunitat de dansa. I el més important, sigueu el millor que pugueu ser. Som capaços de romandre plegats a través del poder i l’esperit de la dansa”.

També us convido a passejar per diferents vídeos de dansa perquè veieu com la gent ha ballat per celebrar-ho.