17 de maig 2007

Avui és el dia d'Internet

Avui se celebra el Dia d’Internet. L’any 2006, la II Cimera Mundial de la Societat de la Informació va instar declarar aquest dia com a Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació.

Des d’aquí voldria fer conèixer la declaració de principis per construir la Societat de la Informació i el Coneixement. feta amb motiu d’aquest dia, a la qual us podeu adherir, i que recull el desig i compromís dels signants “de construir una societat de la informació centrada en la persona, integradora i orientada al desenvolupament, en què tothom pugui crear, consultar, utilitzar i compartir la informació i el coneixement”. A més, el document també inclou que els adherits han de “col·laborar per ampliar l’accés a la infrastructura i a les tecnologies, així com a la informació i al coneixement, fomentar la capacitat de les xarxes de telecomunicacions, reforçar la confiança i la seguretat en la utilització de les TIC, crear un entorn propici a tots els nivells, desenvolupar i ampliar les aplicacions de les TIC, promovent i respectant la diversitat cultural”.

Aquesta declaració va estar ratificada per 120 països a la Cimera Mundial del 2006 i permanentment s'hi estan adherint ciutadans, institucions i col·lectius. Des de Sabadell també ens hi hem adherit.