10 de maig 2007

Sabadell, ciutat digital

Ahir a la tarda vam signar amb el Secretari d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Francisco Ros Perá un protocol de col·laboració per treballar en les polítiques de desplegament de la Societat de la Informació.

Per a la ciutat, estar en el mapa de les ciutats digitals de tot l'Estat és un reconeixement a la trajectòria que ja fa uns quants anys que portem a terme a Sabadell.

El protocol preveu la subscripció d'acords sobre la participació en diferents programes del Ministeri d'Indústria, especialment lligats al Plan Avanza adreçats a empreses i ciutadans, l'Institut de Crèdit Oficial per oferir informació sobre els préstecs a interès zero, accions de foment de la Televisió Digital Terrestre (TDT), i tots els temes de desenvolupament d'Administració Electrònica dins del programa PISTA.

Segurament, molts d'aquestes temes ens permetran fer un salt encara més gran en la implantació i l'ús de la SIC a Sabadell. No oblidem que Sabadell està molt ben posicionada en aquest aspecte, almenys així ho demostren les darreres dades de l'enquesta SIC:
  • El 57,2% de les llars de Sabadell disposava d’Internet en acabar l’any 2006. Això significa un increment del 25,5% respecte de l’any 2002. Aquestes xifres situen Sabadell per sobre de la mitjana catalana en més de 10 punts.

  • De les llars que tenen Internet a casa, més del 76% prefereixen connectar-se a la xarxa a través d’ADSL. També per sobre de mitjana catalana.

  • D’altra banda, el 45,7% dels sabadellencs es consideren usuaris habituals d’ordinadors i d’aquests, el 46% tenen compte de correu.

  • El 82,3% dels sabadellencs tenen telèfon mòbil, un percetatge que també s’ha incrementat en deu punts respecte del 2002.

  • El 54% consideren que els hi cal formació en TIC.