29 de novembre 2007

Balanç d'un any de govern

Ahir dia 28 de novembre fa fer un any que José Montilla va prendre possessió com a President de la Generalitat de Catalunya, amb aquest motiu cal fer-ne la valoració.

Cal dir que un dels compromisos clarament acomplerts ha estat l’estabilitat del govern de l’Entesa, que ha estat possible gràcies a una acció parlamentària rigorosa i equilibrada.

El govern de l’Entesa té molt clar quins són els seus objectius i quina és la seva obligació com a governants: atendre tota la Societat Catalana, deixant a banda en tot moment les provocacions i la creació de falses polèmiques tal com ha insistit l’oposició. És un govern que treballa per aconseguir un millor i més gran confort per als ciutadans de Catalunya. Per això ha apostat fort per les polítiques socials, i hi destinarà un 54% del pressupost del 2008. Veiem com està treballant prioritàriament per millorar l’educació, l’accés a un habitatge digne, aconseguir un avenç històric en serveis sanitaris, per tenir una societat cohesionada i per millorar la seguretat dels i les nostres ciutadans i ciutadanes.

En un any de legislatura ja s'han aprovat 13 lleis.
L'altre eix de treball principal del govern d'entesa ha estat començar el desplegament i el traspàs de les competències de l’Estatut.

Aquest govern comparteix la unitat des de la diversitat, és un govern compromès amb Catalunya, compromès amb l’Estatut. És un govern composat per tres forces polítiques que treballen plegades, compromeses amb una vocació de servei públic i de servei al país.
Continuen els fets, més enllà de les paraules.

2 comentaris:

Joaquim ha dit...

A qualsevol govern cal valorar-lo per la feina feta, i en aquest cas s´ha fet un treball continuat, sense massa soroll i amb força eficacia.
La manca d´inversions al llarg de molts anys,el desenvolupament d´un nou Estatut,i la millora de politiques socials, fan que la tasca no sigui facil.
Com molt be dius l´important son els fets i no les paraules.

garmir ha dit...

Hola:
Com tot coses bones i dolentes, les bones que hi ha preocupació per la gent,(eppp aixó no és exclusiu de l´actual govern)les 3 M, Metges, Mossos, Mestres treballen perqué el ciutadà visqui millor, aixó ja ho feien els Governs de Ciu, peró el tripartit 2.0 ha seguit la tendencia i és positiu.
Com a negatiu, l´anestesia politica del President Montilla que fa que per el seu estil no hi hagi un gran debat d´idees al pais, hi hagi , una situació de depressió moral dels ciutadans, pels problemes viscuts al dia a dia.
Per aixó sería més partidari, de un Govern CIU-PSC , davant la crisi Nacional, només l´unió de les forces majoritaries , lograran el consens per resoldre els problemes, ja hi haurá temps després, per la lluita politica , peró ara és l´hora de que Catalunya no perdi el rumb de la Historia, és hora de un govern d´Unitat Nacional.
Una salutació.