15 de novembre 2007

Un ple molt feixuc

Ahir, avui i demà s'està desenvolupant la sessió plenària número 24 de la VIII legislatura. A banda de durar tres dies, s'està fent molt pesat. I m'explico.

Ahir vam començar amb la compareixença del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya arrel de les afectacions a la mobilitat causades pel col·lapse del sistema ferroviari a la zona del Baix Llobregat. No sé si cal que ho expliqui. Avui les pàgines dels diaris en reflecteixen versions molt diverses sobre el tema i valoren abastament com van ser les intervencions de cadascú. De tota manera hi ha una coincidència que vull comentar: és la inutilitat de fer-lo, per tant, la inutilitat que CiU ho hagi demanat. Més enllà de valorar l'oratòria de cadascú, ens aporta alguna cosa? El que cal és fer feina, arremangar-se i posar-se a treballar per resoldre el problema i no tant buscar qui n'és el culpable. Proposo que veieu la contundent intervenció d'en Miquel Iceta, el nostre portaveu.

Per cert, sobre culpables és recomanable llegir l'article de Joan Subirats d'avui a El País titulat ¿Quién es el culpable? Jo em faig una pregunta: per què no mirem d'anar tots a una per solucionar les coses, mirant cap al futur i que no es tornin a produir situacions com les actuals?

Avui ha tocat el debat a la totalitat sobre el Projecte de Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2008 i la Llei de mesures fiscals i financeres.... això ja és una altra cosa. Això ja és més productiu. Tots els grups han coincidit a dir que el Pressupost és la Llei més important que passa per l'hemicicle cada any. És la llei que ha de donar sortida a les propostes polítiques del govern amb un impacte directe molt important a la vida dels ciutadans. És el que permet tirar endavant amb l'educació, la sanitat, la seguretat, l'atenció a les persones, l'habitatge, la recerca, l'ocupació.... tots ells temes que afecten directament d'una manera o de l'altra a tothom.
Quina atenció haurà tingut a la premsa el debat? tant se val, no és l'important. L'important serà la percepció de com afecta als ciutadans... Segur que aquesta no ens ajudarà ningú a transmetre-la... O potser no s'hi pararà l'atenció suficient com per percebre-ho... O segurament la immensa majoria se'n desentendrà.
Què està passant que l'important no interessa, només interessen els titulars de les anècdotes que puguin generar?

Divendres, les resolucions i mocions, entre elles, les que demanen la dimissió de la Ministra... ja veurem.... de nou tornarem a discutir sobre el mateix... què ens aportarà? Ja veurem...
Recomano llegir els arguments del nostre portaveu Miquel Iceta, per altra banda desenvolupats a l'article que publica dissabte La Vanguardia d'en Jordi Barbeta anomenat Un precedente peligroso.

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola:
Montserrat, pensa que és molt dificil dónar la informació econòmica perqué sigui amena i més la politico-económica, jo m´hi quedat amb la idea de que s´utilitzarà el màxim de endeutament possible en un context de desaccekeració econòmica per impulsar politique socials amb un augment de la despesa del 8%, em sembla bé, keynesianisme, intervenció económica pública per paliar els efectes pre-recesius d´una econimia que comença a dónar simptomes d´esgotament d el´actual model basat en construcció, immigració i baixos salaris.Per a mi la resposta és el capitalisme renà o el model bavarés, la CSU m´encanta , socialcristiana.
Respecte a la Ministra de Foment , NO la cessaran té molt pés al PSOE andalús i ho sento en aquest cas disentir, Montserrat, peró el PSC mostra submissió al PSOE no votant la seva merescuda dimissió, aquesta senyora és la versió moderna en dona del Conde-Duque de Olivares que anava en contra de Catalunya, és el mateix el dia que se´n vagi, Catalunya anirà millor, per cert uiiiiii si això hagués passat manant el PP, fins la dimissió del President del Govern s´hagués demanat.
Ctalunya té crisi de model i una d eles causes és el deficit en inversions que l´actula ministra ha permés i/o potenciant.
Gràcies per llegir l´opinió.